Mănăstiri din România pe care merită să le vizitezi în concediul acesta

Daca nu ti-ai facut inca planuri pentru concediul din aceasta vara, iti propunem cateva destinatii inedite: Manastiri din Romania.

03 iul. 2015, 20:20
Mănăstiri din România pe care merită să le vizitezi în concediul acesta

1. Manastirea Cozia

Hram: Sfanta Treime

Sfanta Manastire Cozia este situata in nordul statiunii balneo- climaterice Calimanesti – Caciulata, la iesirea Oltului din defileul care desparte Masivul Parang de Masivul Fagaras (Carpatii Meridionali), pe drumul european E81. Distante: Bucuresti – 205 km; Pitesti – 83 km; Rm. Valcea – 22 km; Sibiu – 78 Km; Deva – 109 Km; Arad – 272 KmLocul ales de Mircea cel Batran pentru zidirea unei biserici, la indemnul Sfantului Nicodim, pe atunci duhovnicul si indrumatorul sau spritual, desi greu accesibil, era prielnic dezvoltarii armonioase a unei manastiri. Pozitia strategica, linistea si frumusetea naturii inconjuratoare erau intru totul potrivite cu destinatia hotarata de marele voievod pentru Manastirea Cozia, de a-i fi loc de vesnica odihna.

Istoria manastirii este strans legata de istoria tarii. In timpul ocupatiei austriece a Olteniei, manastirea a fost o fortareata redutabila in calea cotropitorilor.

Manastirea a cunoscut si momente neplacute. Astfel, intre 1879 – 1893 autoritatile o transforma in puscarie.

2. Manastirea Voronet

Hram: Sf. Mare Mucenic Gheorghe – purtatorul de biruinta

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO