Mâncarea animalelor sălbatice a fost interzisă la Wuhan. Crescătorii de şobolani sau cobre vor fi despăgubiţi

Autoritățile din Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, au anunţat joi interzicerea prin lege a consumului de animale sălbatice.

22 mai 2020, 06:37
Mâncarea animalelor sălbatice a fost interzisă la Wuhan. Crescătorii de şobolani sau cobre vor fi despăgubiţi

Leii, tigrii, păunii, liliecii, pangolinii și șerpii sunt printre animalele adăugate pe lista de interdicții, în încercarea Chinei de a-i opri pe cetățenii săi să mai mănânce animale sălbatice.

Legea se bazează pe un ordin național împotriva comerțului cu astfel de animale, ceea ce a determinat mai multe autorități locale să ofere compensații crescătorilor, în încercarea de a pune capăt acestei industrii de 67 de miliarde de euro şi în care lucrează aproximativ 14 milioane de oameni. Între altele, se oferă despăgubiri de 11 dolari pe kilogramul de şobolan de bambus, 17 dolari pe kilogramul de cobră, iar fiecare gâscă sălbatică sau cerb chinez muntjac sunt plătite cu 345 de dolari, ca despăgubire.

Citeşte şi Numărul animalelor domestice infectate cu coronavirus creşte. Un ministru avertizează: „Nu vă îmbrăţişaţi pisica sau câinele”

De asemenea, vânătoarea de animale sălbatice a fost interzisă, cu excepția cazurilor legate de „cercetarea științifică, reglementarea numărului populației acestor animale, monitorizarea unor epidemii și alte circumstanțe speciale”.

Wuhan, un oraș de 11 milioane de oameni, din provincia Hubei, a raportat primele cazuri de Covid-19 la sfârșitul anului trecut. Originile pandemiei sunt încă cercetate, însă una dintre sursele suspectate este piața de animale din oraș, care avea spre vânzare o secțiune de animale vii, unde erau expuse peste 30 de specii, inclusiv pui de lup sau scorpioni. Piaţa a fost închisă în luna ianuarie.