Mâncărurile care nu trebuie reîncălzite NICIODATĂ. Devin toxice şi îţi distrug stomacul

Mâncarea rămasă după un prânz sau o cină copioasă poate fi consumată și a doua zi, cred cei mai mulți dintre noi. Se pune la microunde, însă nu mai are același gust.

20 ian. 2022, 21:42
Mâncărurile care nu trebuie reîncălzite NICIODATĂ. Devin toxice şi îţi distrug stomacul

Unele mâncăruri sunt menite pentru consum doar după ce le gătim sau reci. Reîncălzirea acestora poate să ne coste sănătatea, fiindcă multe mâncăruri devin toxice prin acest proces.

Stiai insa ca nu toate alimentele pot fi reincazite si mancate a doua zi? Unele dintre ele sunt chiar otravitoare. Este important sa gatesti alimentele bine, astfel incat sa nu le consumi crude. Iata la ce trebuie sa fii atenta!

Orezul

Se pare ca orezul negătit poate reține spori de bacterii dăunătoare care pot supraviețui gătitului inițial. Dacă orezul gătit nu este ținut la o temperatură corectă, aceștia vor înmulți și multiplica și pot cauza probleme de digestie, precum diaree sau voma. Reîncălzitul nu ajută pentru că sporii pot supraviețui. Este bine să îl consumi imediat cum l-ai gătit. Nu îl lăsa să stea la temperatura camerei pentru mai mult de o oră.

Mâncarea care devine toxică dacă o reîncălzești. O greşeală pe care o facem, ce ne distruge stomacul

Ciuperci

Ciupercile reprezintă una dintre mâncăruri care încălzite pot afecta organismul. Lipidele, fosfatidele şi uleiurile esenţiale conţinute în ciuperci, supuse repetat tratamentului. termic, fac din ele o adevărată otravă pentru intestine. Mâncaţi ciupercile în formă proaspătă sau imediat după preparare, pentru a obţine maximum de beneficii. Dar dacă vreţi să le mâncaţi mai târziu, nu le încălziţi niciodată.

Ulei vegetal

Reîncălzirea lui te expune la boli de inimă, atac cerebral și chiar cancer. Cercetări recente au arătat că încălzirea uleiurilor polinesaturate poate duce la eliberarea unei componențe chimice ce provoacă boli grave.

CITEȘTE ȘI: Toți românii trebuie să știe asta. Iată cum trebuie să mănânci ciorba corect. Dacă nu ai grijă te poți alege cu această afecțiune grea!

Legume

Dacă legumele gătite sunt ținute într-o zonă în care temperatura este sub patru grade sau dacă ai de gând să le păstrezi mai mult de 12 ore, cel mai bine sa le congelezi.

Salata, spanacul, țelina și sfecla conțin nitrați în cantități mari care lăsați la temperatura camerei se tranformă în nitriți, substanțe relaționate cu boli de sânge la copii, dureri de cap, oboseală și atacuri cerebrale.

Carne

Dacă reîncălziți carnea, trebuie să vă asigurați că fierbe uniform și ajunge la o temperatură sigură. Pentru pui, carne de vită și carne de porc, aceasta este de 73 ° Celsius. Veți dori să evitați reîncălzirea unui curcan sau a unui pui întreg umplut, deoarece umplutura poate să nu se încălzească suficient pentru a ucide bacteriile.

Cartofi

Când cartofii fierți sunt lăsați la temperatura camerei sau încălziți pentru a doua oară, pot lua dezvolta toxine. De ce? Temperaturile ridicate favorizează creșterea bacteriei care produce botulism și care se găsește frecvent în cartofi. Dacă ți-au rămas cartofi fierți și nu vrei să-i arunci, cel mai bine e să îi păstrezi la frigider și să îi mănânci reci.


loading...
Partenerii noștri