Manda: Realitatea economică din România bate propaganda Băsescu-Iohannis. Încrederea în economie crește

Claudiu Manda, liderul PSD Dolj, susţine că realitatea economică şi datele statistice contrazic "propaganda din zona Băsescu-Iohannis-ACL" cum că "ţara noastră s-ar afla pe marginea prăpastiei", oamenii de afaceri preconizând o creştere a activităţii economice în următoarele 3 luni.

01 sept. 2014, 13:57
Manda: Realitatea economică din România bate propaganda Băsescu-Iohannis. Încrederea în economie crește

„Încă o dată, realitatea economică din România bate propaganda din zona Băsescu-Iohannis-ACL! Oricât s-ar strădui să convingă că, în momentul de față, țara noastră e pe marginea prăpastiei și că, în timpul guvernării Boc lucrurile stăteau minunat, cei din jurul lui Băsescu și Iohannis sunt contraziși atât de datele statistice, cât și de oamenii de afaceri.

Potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Național de Statistică, managerii și oamenii de afaceri din România preconizează că, în următoarele trei luni, activitatea economică a firmelor va crește. Se așteaptă creșteri în comerțul cu amănuntul, în cererile de servicii, în industria prelucrătoare, în sectorul de construcții. Este clar că mediul de afaceri are încredere în guvernul Ponta”, a declarat Claudiu Manda.

Potrivit lui Manda, pe lângă INS, și Comisia Europeană a dat recent publicității un studiu care reflectă evoluții pozitive – încrederea firmelor şi a populaţiei în economia României a crescut în august pentru a patra lună consecutiv.

„Acestea sunt studii care prezintă opinii avizate, ale oamenilor de afaceri, spre deosebire de mesajele de propagandă pe care le lansează cei care au tăiat salarii și pensii, care au mărit TVA și au lasat circa 700.000 de români fără un loc de muncă”, conchide Claudiu Manda.