Mandatul de arestare al liderului catalan Carles Puigdemont va fi decis în justiţie, în 17 noiembrie

Prima audiere în fața jurisdicției belgiene care va decide cu privire la punerea în executare a mandatului de arestare care îi vizează pe liderul catalan destituit, Carles Puigdemont, și pe patru dintre foștii săi miniștrii, aflați la Bruxelles, a fost stabilită pentru vineri, 17 noiembrie, ora locală 14.00 (13.00 GMT).

06 nov. 2017, 14:19
Mandatul de arestare al liderului catalan Carles Puigdemont va fi decis în justiţie, în 17 noiembrie

Audierea va avea loc în fața Camerei de Consiliu, plasată sub autoritatea tribunalului de primă instanță neerlandofon din Bruxelles.

Ea se va desfășura cu ușile închise, conform procedurii uzuale.

Cei cinci foști oficiali catalani s-au predat duminică dimineața poliției judiciare federale din Bruxelles, unde au fost reținuți și ulterior eliberați condiționat de judecătorul de instrucție.

Citeşte şi Carles Puigdemont s-a predat poliţiei belgiene UPDATE

Carles Puigdemont și cei patru foști miniștri au interdicție de a părăsi teritoriul belgian, trebuie să aibă o adresă fixă și vor fi obligați să se prezinte ‘personal’ la orice convocare din partea justiției și poliției, a precizat Parchetul din Bruxelles.

Citeşte şi Liderul catalan destituit, Carles Puigdemont, si cei patru foşti miniştri, eliberaţi condiţionat UPDATE

Camera de Consiliu urma să se pronunțe în următoarele 15 zile cu privire la punerea în execuție a mandatelor de arestare emise vineri seara de justiția spaniolă pentru ‘răzvrătire împotriva statului, rebeliune, deturnare de fonduri publice și nesupunere față de autoritate’.