Mandatul forţelor turce din Irak şi Siria a fost prelungit cu un an

Parlamentul a prelungit cu un an desfăşurarea forţelor turce în Siria şi Irak. Această desfăşurare, aprobată prima oară în Parlament în octombrie 2014, a fost prelungită de atunci anual, informează presa turcă, joi.

04 oct. 2018, 09:28
Mandatul forţelor turce din Irak şi Siria a fost prelungit cu un an

Mandatul autorizează acţiuni militare în aceste două ţări vecine ale Turciei contra grupării Statul Islamic (SI) şi altor organizaţii considerate ”teroriste” de către Ankara.

În moţiune, aprobată miercuri în Parlament, se arată că este ”esenţial securităţii naţionale a Turciei să se ia toate măsurile necesare (…) în faţa oricărei ameninţări”.

Ismet Yilmaz, preşedintele Comisiei Apărării din Parlament, a dat asigurări că lupta Turciei contra terorismului este neîntreruptă, potrivit news.ro.

”Noi nu vom permite grupărilor teroriste să se adăpostească sau să se antreneze la frontierele noastre ori să organizeze atacuri contra ţării noastre, profitând de situaţia politică instabilă din Irak şi Siria”, a avertizat Yilmaz, citat de Anadolu.

În martie, forţele turce, susţinute de grupări rebele siriene echipate şi formate de Ankara, au cucerit regiunea Afrin, în nordul Siriei, anterior un bastion al Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG), o miliţie kurdă susţintiă de Statele Unite, dar considerată ”teroristă” de Ankara.


loading...
Partenerii noștri