Mandatul României la summitul NATO de la Varşovia va fi validat în CSAT

În următoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării va fi validat mandatul României la summitul NATO de la Varşovia din 8-9 iulie, au stabilit vineri preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş.

13 mai 2016, 10:58
Mandatul României la summitul NATO de la Varşovia va fi validat în CSAT

„Mandatul pe care România îl va susţine la Varşovia va fi supus validării în cadrul viitoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării”, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

Discuţiile dintre Iohannis şi Cioloş pe tema summitului au avut loc în contextul „întrevederilor de substanţă” pe care partea română le-a avut în ultimul timp cu înalţi oficiali SUA şi NATO.

De asemenea, în timpul întâlnirii de vineri preşedintele şi premierul au discutat despre principalele obiective al României în pregătirea participării la evenimentul din Polonia, dar şi despre demersurile pe care trebuie să le întreprindă ţara noastră, potrivit sursei citate.

Întrevederea dintre Iohannis şi Cioloş are loc la o zi de la inagurarea scutului antirachetă de la Deveselu, prilej cu care atât preşedintele, cât şi premeirul au anunţat că obiectivele României la Varşovia sunt de a fi întărită prezenţa NATO pe flancul estic şi prezenţa trupelor alianţei în Marea Neagră, la acest proiect urmând să participe iniţial bulgari şi turci alături de români.