Maneliştii, alungaţi din Curtea de Argeş, de Sfânta Maria VIDEO

Publicat: Joi, 15 August 2013 08:51 // Actualizat: Joi, 15 August 2013 08:58 // Sursa: RTV.net

Pelerinajele la unele mănăstiri tind să se trasfere în paraghelii cu manele şi grătare. La Tismana, în Gorj, sute de romi au făcut o adevărată petrecere: au mâncat, au dansat şi au chiuit. Ca să evite un astfel de circ, la Curtea de Argeş, autorităţile au decis să evacueze 3.500 de pelerini din curtea mănăstirii, informează România TV.

Ţipete, dănţuieli şi lăutari. Aceasta era atmosfera aseară pe drumul ce duce spre Mănăstirea Tismana. Aproape o mie de oamenii au venit la mănăstire să se distreze. Spun că este o tradiţie, pentru că fac asta an de an.

"Aşa petrecem în fiecare an. Postul îl mai lăsăm deoparte", spune un pelerin. Întrebat cum rămâne cu rugăciunile la sfânta mănăstire, evlaviosul pelerin a răspuns: "Mai târziu". De cealaltă parte a gardului, în curtea mânăstirii credincioşii au stat la slujbă şi s-au rugat în linişte.

La Curtea de Argeş însă, 3500 de enoriaşi, majoritatea petrecăreţi, au fost evacuaţi de jandarmi şi de agenţii unei firme de pază din curtea mănăstirii, călugării fiind sătui din anii tecuţi să mai prăznuiască Adormirea Maicii Domnului în vuiet de manele.

În schimb, cohortele de manelişti evlavioşi s-au declarat revoltaţi. "Şi-au bătut joc de noi. Nu o să mai venim. Preoţii, Dumnezeu să îi vadă!", a spus unul dintre ei. "Acuma şi biserica s-a făcut perversă. Ne dă afară", a filosofat un altul.

Preoţii spun că astfel credincioşii veniţi să se roage vor avea astfel parte de linişte. "Aici este monument istoric şi trebuie protejat, există şi o lege. Se spune acolo că trebuie să avem 100 de metri o rază de protecţie de la limita exterioară a monumentului", a spus preotul Nicolae Dincă.

Primăria Curtea de Argeş le-a pregătit petrecăreţilor un teren special de campare peste noapte, la ieşirea din oraş. Acolo, cei veniţi special pentru sărbătoate au petrecut cu mici, bere şi manele.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
manelişti evacuaţi manelişti mănăstire pelerini sf. Maria
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 aug 16:11
...şi grătare. La Tismana, în Gorj, sute de romi au făcut o adevărată petrecere: au mâncat, au dansat şi au chiuit. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H