Manevră surprinzătoare a Rusiei. Patru submarine din Flota Mării Negre au fost trimise într-o misiune secretă

Patru dintre cele șase submarine ale proiectului „Varshavianka” au fost lansate de la Sevastopol, alimentând îngrijorările cu privire la următoarea manevră a Rusiei pe frontul din Ucraina.

12 iul. 2022, 13:01
Manevră surprinzătoare a Rusiei. Patru submarine din Flota Mării Negre au fost trimise într-o misiune secretă

Un total de șase submarine ale proiectului 636.3 „Varshavianka” fac parte din flota Mării Negre a Rusiei: B-261 „Novorossiysk” , B-237 „Rostov-pe-Don” , B-262 „Stary Oskol” , B-265 „Krasnodar” , B-268 „Marele Novgorod” și B-271 „Kolpino”.

Potrivit presei ucrainene, în data de 5 iulie doar un submarin al proiectului „Varshavianka” se afla la Sevastopol. Flota Mării Negre mai are, de asemenea, un submarin Alrosa din proiectul 877B „Paltus” , dar acesta s-a întors la şantierul naval pentru reparații, după testele pe mare.

Citeşte şi Institutul de Economie Mondială susţine că România nu i-a livrat Ucrainei nimic din ce a promis. Studiul care aruncă în aer informaţiile despre armele trimise vecinilor

În noaptea de 9 iulie, comandamentul operațional ucrainean „Sud” a raportat că flota rusă a fost retrasă din cauza unei furtuni în Marea Neagră. „Odată cu deteriorarea vremii, înteţirea furtunii din Marea Neagră, gruparea navelor inamice s-a redus la aproape jumătate. Două nave de suprafață, un submarin purtător de rachete și trei nave amfibii mari au rămas în gardă. 20 de rachete de croazieră de tip Kalibr sunt şi ele pregătite„, se spune în mesaj.

Submarinele de tip „Varshavianka” poartă rachete de croazieră de tip „Kalibr”, fiecare fiind înarmat cu patru astfel de rachete.

Citeşte şi Ucraina anunţă o lovitură devastatoare. A ucis 52 de militari ruşi în bombardamentele de la Herson