MANICHIURA CRACIUN: Unghii cu folie de transfer

Unghiile cu gel au devenit in ultimii ani din ce in ce mai cunoscute si mai iubite de doamne si domnisoare chiar daca unghiile cu acryl incep sa le prinda din urma; iar modelele sunt pe zi ce trece cat mai variate si mai diversificate.

10 dec. 2018, 13:05
MANICHIURA CRACIUN: Unghii cu folie de transfer

Cu acestea fiind spuse, ne-am gandit ca unghiile cu gel, cu folie de transfer, sunt unele dintre cele mai utilizate de tehnicieni, asa ca va vom prezenta in cele ce urmeaza pasii de urmat pentru a realiza unghii cu gel cu folie de transfer. 

Pregatirea unghiei

Se va curata unghia de impuritati si reziduuri cu ajutorul unui cleaner sau a unui dizolvant fara acetona si deasemeni se va lucra si asupra cuticulelor ce vor fi impinse cu ajutorul unui instrument din metal pentru ca mai apoi sa se foloseasca pila electrica. 

Tot cu ajutorul acesteia, se va indeparta gelul vechi de pe unghie, daca este cazul unei intretineri, iar daca nu, se va folosi un buffer sau o pila normala doar pentru a matui unghia si a o pregati pentru gel. 

Dupa cum am spus mai sus, zona cuticulei se va curata si ea, dar cu un capat mai subtire a periei. Se va indeparta tot praful si se va lasa unghia perfecta, cu ajutorul unei perii. Tot aici se va da si lungimea dorita unghiei si forma: patrata, ovala, stiletto, edge, in functie de preferintele clientei. 

Se va aplica primer pentru aderenta gelului la unghia naturala, se va lasa sa se usuce ( pana se albeste unghia) pentru ca mai apoi sa trecem la straturile de gel. 

Aplicarea gelului

In primul rand, se incepe cu un gel camuflaj, deoarece unghia, dupa etapa de pilire, a ramas destul de subtire si mai ales daca va doriti si o manichiura french, acesta nu trebuie sa lipseasca. 

Se va aplica un gel de culoare rosie, neagra, mov, violet, orice va doriti pentru ca mai apoi sa lasati pentru 2-3 minute sa se usuce in lampa UV.

Avand in vedere ca articolul are in prim plan folia de transfer, acum este momentul in care se va aplica lipiciul pentru aceste folii, dar doar in zona in care ne dorim respectivul model.

 

Acesta se va lasa sa se usuce iar in momentul in care va deveni usor transparent, se va aplica folia, dar de retinut este faptul ca trebuie aplicata cu partea mata in jos si se va dezlipi cat de repede puteti.

 

Mai apoi, trebuie acoperita intreaga unghie, cu un strat mai gros de gel trifazic si se va lasa la uscat pentru alte 2-3 minute in lampa UV.

Dupa intarirea si acestui ultim gel, se incepe etapa de pilire, insa de data aceasta, incercati sa lasati la o parte pila electrica si sa folositi o pila, dar de o duritate medie spre usoara daca aveti in trusa dumneavoastra.

Se va curata unghia si se va nivela cu ajutorul unui buffer.

Tot ce va ramane de facut este sa aplicati ultimul gel, acela pentru sigilare, lucios sau mat, dupa preferinte, se va lasa intreaga mana pentru 2-3 minute in lampa UV, pentru a se usca si se va avea in grija si cuticule cu ajutorul unui ulei special.