Manifestaţie la Cotroceni: Peste 2.500 de oameni au cerut demisia lui Klaus Iohannis UPDATE

Mii de oameni s-au adunat în faţa Palatului Cotroceni, duminică, unde au organizat un miting pentru sprijinirea Guvernului Grindeanu. Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a negat informaţiile că manifestaţia este organizată de PSD.

05 feb. 2017, 13:08

UPDATE ora 23.05 Protestul de la Palatul Cotroceni, unde au participat aproximativ 2.500 de oameni care au cerut demisia preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-au numit „trădător de ţară” şi au susţinut Guvernul Grindeanu, s-a încheiat după şapte ore.

Circulaţia rutieră a fost blocată în faţa Palatul Cotroceni, pe ambele sensuri ale bulevardelor Gheorghe Marinescu şi Eroii Sanitari, la scurt timp după începerea protestului, fiind reluată după ora 22.00, când s-a încheiat manifestaţia.

UPDATE ora 19.50 Peste 2.500 de oameni protestează la Palatul Cotroceni. Oamenii au scandat prin portavoci „Jos Iohannis”, „Sorin, nu uita, ţara e de partea ta”, „La DNA, fără cucuvea” şi „Ăsta-i începutul, o să cadă cucul”.

Circulaţia rutieră este în continuare blocată în faţa Palatul Cotroceni, pe ambele sensuri ale bulevardelor Gheorghe Marinescu şi Eroii Sanitari.

UPDATE 17.45 Peste 1.000 de persoane protestează, la ora teansmiterii acestei ştiri, la Palatul Cotroceni şi scandează „Jos Iohannis”, „Grindeanu, nu te lăsa, noi suntem de partea ta”, „PNL şi USR aceeaşi mizerie”, „Vrem guvern democrat” şi „Ghinion, am ieşit şi noi”. Circulaţia rutieră prin faţa Palatului Cotroceni a fost blocată. În timpul manifestaţiei a avut loc un incident, o persoană fiind scoasă din zona de protest după ce s-a aruncat cu bulgări de zăpadă.

La protestul de la Palatul Cotroceni vin în continuare oameni, numărul manifestanţilor fiind în creştere.

După ce numărul protestatarilor a crescut, circulaţia a fost blocată în faţa Palatul Cotroceni, pe ambele sensuri ale bulevardelor Gheorghe Marinescu şi Eroii Sanitari.

UPDATE ora 16.25 Aproximativ 300 de oameni, majoritatea persoane în vârstă, protestează duminică, la Palatul Cotroceni, scandând „Demisia” şi „Iohannis şi ai lui, trădătorii neamului” şi afişând hârtii pe care scrie: „Susţin Guvernul legitim”, „Jos Iohannis”, „Jos Kovesi” şi „Jos labele de pe Guvern”. Unii dintre manifestanţi spun că cei care protestează în Piaţa Victoriei sunt manipulaţi, iar alţii reclamă faptul că ei trebuie să stea pe un trotuar, în timp ce la protestul din faţa sediului Guvernului este spaţiu larg de desfăşurare.

Manifestația nu are autorizație din partea Primăriei, conform informațiilor furnizate de municipalitate. Oamenii se află pe trotuar, iar jandarmii au împrejmuit zona cu garduri.


UPDATE Aproximativ 100 de oameni, majoritatea persoane în vârstă, protestează duminică, la Palatul Cotroceni, scandând „Demisia” şi „Iohannis şi ai lui, trădătorii neamului” şi afişând hârtii pe care scrie: „Susţin Guvernul legitim”, „Jos Iohannis”, „Jos Kovesi” şi „Jos labele de pe Guvern”. Unii dintre manifestanţi spun că cei care protestează în Piaţa Victoriei sunt manipulaţi, iar alţii reclamă faptul că ei trebuie să stea pe un trotuar, în timp ce la protestul din faţa sediului Guvernului este spaţiu larg de desfăşurare.

Oamenii spun că au venit la protest în urma mesajelor de mobilizare de pe reţelele de socializare.

Manifestanţii scandează „Huo mass-media securistă”, „Trădătorul”, „Jos infractorul”, „Vânzătorul de copii”, „Votul meu contează”, huiduie şi fluieră.                    

Cei mai mulţi au hârtii albe pe care scrie „Susţin guvernul Grindeanu, reprezint vocea tăcută a străzii”, „Jos cu Iohannis, trădător de ţară”, „Eu sunt românul tău”, „Vrem o Românie fără preşedinte penal”, „Jos labele după (sic!) ţară”, „Iohannis, nu uita, România nu-i ţar (sic!) ta”, „Tineretul a ieşit în stradă de frică că îi dă afară corporaţiile”.

O femeie aflată printre protestatari spune că prin această acţiune nu se vrea dezbinare şi că respectă dorinţa tinerilor din Piaţa Victoriei de a protesta, dar crede că aceştia sunt manipulaţi.

„Nu vrem dezbinare. Noi am fost de acord să iasă tinerii în stradă, dar vrem să ni se respecte votul, vrem la guvernare acest PSD şi ALDE. Văd că protestele din Piaţa Victoriei sunt manipulate. Tinerii care au ieşit în stradă sunt manipulaţi”, a spus femeia.

Unul dintre protestatari le reproşează jurnaliştilor că dezinformează şi că el a făcut „revoluţia”, iar atunci când a fost întrebat cum a ajuns la protest şi ce revendicări are, a vrut să lovească un jurnalist, care a fost apărat de patru persoane.

Protestul are loc pe trotuarul din faţa Palatului Cotroceni, circulaţia în zonă nefiind blocată.

 

Scopul mitingului este de a demonstra că protestele care au avut loc în Capitală şi în alte oraşe din ţară în ultimele şase zile nu reprezintă vocea majorităţii, potrivit Digi24.

Oficial, Partidul Social-Democrat nu îşi asumă organizarea marşului care ar urma să aibă loc, însă PSD s-ar pregăti pentru un miting autorizat joia viitoare, mai scrie Digi24.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, duminică, pe Facebook, că partidul nu organizează niciun fel de manifestaţie în cursul acestei zile, adăugând că mesajele în acest sens de pe reţelele de socializare nu aparţin PSD.

„Partidul Social Democrat nu organizează astăzi niciun miting sau manifestaţie publică. Mesajele de mobilizare apărute pe reţelele de socializare nu sunt din partea PSD”, a scris Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Ordonanţa de Urgenţă 13 a fost abogată UPDATE