Manifestaţii de amploare la Chişinău: VREM ŢARA ÎNAPOI Autorităţile se tem de răsturnarea regimului UPDATE

Moldovenii de peste Prut organizează o manifestaţie de amploare la Chişinău. Oamenii se revoltă împotriva sistemului şi a clasei politice acuzate că a aservit statul moldovenesc. Autorităţile tremură de frică, gândindu-se că ar putea fi date jos de la putere.

06 sept. 2015, 09:37

Update: Manifestanții scandează lozinci antiguvernamentale: ‘Noi suntem poporul!’, ‘Demisia!’, ‘Jos mafia!’.

Update: Organizatorii anunța că în jur de 100.000 de manifestanți s-au adunat în centrul Chișinăului. Cifra nu a fost confirmată și din alte surse, relatează Jurnal.md.

Update: Zeci de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova au venit duminică în piața din centrul Chișinăului pentru a protesta împotriva „ilegalitaților comise de guvernarea coruptă, îndeosebi în sistemul bancar’, în cadrul unui miting de protest intitulat „Marea adunare națională”.

Astăzi, duminică, va avea loc la Chişinău, începând cu ora 12.00, ample manifestaţii de stradă. Asociaţia „Demnitate şi Adevăr” susţine că revolta populară este îndreptată împotriva clasei politice de la Chişinău care s-ar face  vinovată că în ultimii 25 de ani nu a făcut decât să îşi aservească statul asemenea unei feude. Autorităţile moldovene se tem că manifestaţia ar putea degenera în violenţe de stradă şi că ar urmări răsturnarea puterii de la Chişinău.

Platforma Demnitate şi Adevăr şi-a scos susţinătorii în stradă. Aceştia au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale ca să pună presiune pe autorităţi, pe care le consideră responsabile de actuala criză socială şi economică.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au adunat mii de oameni, aceştia cer demiterea guverului şi tragerea la răspundere a celor responsabili de furtul miliardului.

Ministrul de Interne, Oleg Balan a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că ordinea publică va fi asigurată de zeci de poliţişti, potrivit Publika.md.

Citeşte şi Loredana, nevoită să anuleze un concert. „Nu pot cânta… sunt momente dificile”

„Vor fi mobilizate suficiente forţe de ordine ca locuitorii oraşului Chişinău, dar şi participanţii la evenimentul din Piaţa din Marii Adunări naţionale să se simtă în siguranţă. Solicităm participanţilor la acest eveniment, eventual, persoanele care poartă mască sau persoanele care au raniţe în spate să fie izolate cu forţele de ordine pe care le-au mobilizat dânşii sau să solicite sprijinul Poliţiei”, a declarat ministrul de Interne, Oleg Balan.

Un operator de telefonie mobilă, gestionat de stat, anunăţase un concert gratuit cu vedete din Rusia, România și Moldova, care ar urma să se desfășoare aproape simultan cu mitingul de protest. Gestul companiei de telefonie mobilă a fost perceput ca o încercare a autorităților de a dispersa protestatarii. Deja, după anunţul companiei de telefonie mobilă, mai mulţi artişti, între care vedete din România, au anunţat că se retrag.