Manifestaţii împotriva guvernului. Casa sorei preşedintelui a fost incendiată. Protestatarii au ocupat televiziunea şi radioul

Publicat: Duminică, 10 Noiembrie 2019 11:42 // Actualizat: Duminică, 10 Noiembrie 2019 11:42 // Sursa: romaniatv.net

Un grup de manifestanţi din Santiago de Chile a ocupat, sâmbătă, sediile a două entităţi naţionale de presă - Bolivia TV şi Radio Patria Nueva - şi i-a obligat pe angajaţi, acuzaţi că servesc intereselor Guvernului lui Evo Morales, să le abandoneze.

Preşedintele ţării a anunţat pe Twitter că au fost incendiate casa surorii lui şi reşedinţele guvernatorilor din Oruro şi Chuquisaca, iar Mexicul s-a arătat îngrijorat de situaţie, după ce a început deja să primească cereri de azil.

Directorul Radio Patria Nueva, Iván Maldonado, a declarat: „Am fost scoşi cu forţa după ce am primit constant ameninţări din partea celor adunaţi în faţa sediului. Au încercat să ne oblige să suspendăm emisia”. Bolivia TV şi Radio Patria Nueva au revenit, după incident, doar cu muzică.

Preşedintele bolivian Evo Morales a condamnat acţiunea printr-un mesaj publicat pe Twitter: „Spun că apără democraţia, dar acţionează ca în dictatură”.

La puţin timp după, un post de radio al sindicatului fermierilor, CSUTCB, a fost ocupat de manifestanţi, a mai anunţat Morales. El a asemănat incidentul cu acţiunile din timpul dictaturilor militare.

Citeşte şi Imagini şocante. Umilinţe extreme pentru un edil. Primăriţa din Bolivia, vopsită, tunsă şi obligată să meargă desculţă pe jos

Evo Morales, care a fost reales pe 20 octombrie pentru un nou mandat de preşedinte, fapt ce a dus la protestele de stradă, a spus că reşedinţa surorii lui din Oruro a fost incendiată, la fel şi ale guvernatorilor din regiunea omonimă (aflată în vestul ţării) şi din Chuquisaca (centru-sud).

„Vrem pace”, a scris pe Twitter guvernatorul Chuquisaca, Esteban Urquizu. Chuquisaca este regiunea unde se găseşte Sucre, capitala constituţională a Boliviei.

Sâmbătă, Morales a chemat opoziţia la un dialog pentru a „pacifica” ţara care trece prin cea mai mare criză politică din ultimele trei decenii.  În mai mult de două săptămâni de proteste şi confruntări între susţinătorii şi contestatarii lui Morales, au murit 3 oameni şi 383 au fost răniţi, potrivit datelor oficiale.loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre sarcina ei ❤️
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre...
1
EUR
4.8426
RON
29 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H