Manifestaţii în Capitală. Marian Munteanu: Mulţi sunt ÎNGRIJORAŢI ca SCHIMBĂRILE să nu fie nişte simple ROCADE

Liderul studenţilor din timpul Mineriadei din anii 90, Marian Munteanu, a declarat miercuri, pentru România TV că este "un lucru pozitiv" faptul că manifestaţiile de marţi au fost paşnice. Totodată, acesta a precizat că oamenii sunt îngrijoraţi ca aceste demisii de miercuri să nu fie "nişte simple rocade".

04 nov. 2015, 18:31
Manifestaţii în Capitală. Marian Munteanu: Mulţi sunt ÎNGRIJORAŢI ca SCHIMBĂRILE să nu fie nişte simple ROCADE

„Salut atitudinea de civilizaţie şi de non-violenţă a demonstranţilor. Am avut o îngrijorare ca nu cumva să se întâmple lucruri care să ne aducă tuturor neplăceri. În primul rând, fiind o manifestaţie paşnică şi non-violentă este demn de salutat şi admirat. În fond, într-o democraţie oamenii au dreptul să îşi spună punctul de vedere şi este un lucru foarte pozitiv”, a precizat fostul lider al studenţilor pentru România TV.

Citeşte şi: Iohannis: Vom avea un Guvern interimar. Tragedia din Colectiv a atins cel mai sensibil nerv al naţiunii

Marian Munteanu a adăugat faptul că oamenii aşteaptă găsirea unei soluţii şi că ei speră ca la nivelul Guvernului să nu se producă doar „nişte simple rocade”.

„Pe de altă parte, bănuiesc că foarte mulţi oameni sunt îngrijoraţi că schimbările care se vor produce să nu fie nişte simple rocade. Adică să plece nişte oameni care şi-au pierdut credibilitatea pentru ca să fie puşi în locul lor alţii aidoma lor. Bănuiesc că acesta este motivul pentru care mulţi demonstranţi doresc să păstreze această atitudine în aşteptarea unei soluţii. Din câte am văzut din media în aceste zile urmează să se stabileacă un nou guvern”, a precizat Marian Munteanu.

Întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă nu îşi dădeau demisiile, fostul lider al studenţilor a precizat:

„Cred că atunci protestele s-ar fi radicalizat si ar fi crescut enorm în amploare. Tensiunea este la o cotă ridicată, tocmai de aceea fac apel la raţiune. Vigilenţa trebuie să rămână trează, dar să nu uităm ca noi suntem un stat democratic. Trebuie să susţinem instituţiile democraţiei. Parlamentul este o instituţia fundamentală, dincolo de probleme cu componenţa lui, dar formele instituţionale ale acestei democraţiei trebuie păstrate”, a adăugat fostul lider al studenţilor.

„Cred că oamenii trebuie să înţeleagă că este nevoie de un guvern de oameni integri şi corecti care sa organizeze nişte alegeri libere si corecte şi să garanteze apărarea independenţei justiţiei şi continuarea construcţiei statului de drept. Trebuie să ne uităm cu atenţie în jurul nostru, să-i găsim şi să-i punem pe poziţiile care se cuvin. Cred şi sper că politicienii vor înţelege şi vor face pasul înapoi la timp”, a mai precizat Marian Munteanu.