Manifestaţii URIAŞE: Zeci de mii de persoane cer în stradă ridicarea măsurilor de austeritate promovate de preşedintele ţării

Câteva zeci de mii de persoane au manifestat luni, la Buenos Aires, contra măsurilor de austeritate promovate de preşedintele argentinian Mauricio Macri şi încheierii unui acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

10 iul. 2018, 06:22

”Suntem aici pentru a spune ‘nu’ FMI şi pentru a nu ne abandona resursele”, a declarat unul dintre manifestanţi, Norberto Marasco.

Asociaţii ale apărătorilor drepturilor omului, sindicate şi partide politice de opoziţie au participat la acest marş – organizat în ziua marcării independenţei Argentinei – pentru a denunţa politicile promovate de regimul Macri, într-o perioadă marcată de încetinirea creşterii economice şi de inflaţie, informează Agerpres.

Citeşte şi Guvernul concediază 354 de jurnalişti şi angajaţi ai agenţiei de presă de stat

În luna iunie, FMI a acordat un credit în valoare de 50 de miliarde dolari Argentinei.

Preşedintele Mauricio Macri a recunoscut luni dificultăţile economice şi sociale prin care trece Argentina. ”Traversăm o furtună care este consecinţa a numeroase circumstanţe”, a declarat şeful statului argentinian.