Manuel Valls: Nu se pune problema unui azil politic al lui Assange în Franţa

Premierul francez Manuel Valls a respins, joi, orice posibilitate privind un azil politic acordat de Franța fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, după cum au sugerat unii responsabili politici francezi, afirmând că 'această problemă nu se pune', informează AFP, citată de Agerpres.

25 iun. 2015, 20:03
Manuel Valls: Nu se pune problema unui azil politic al lui Assange în Franţa

‘Această problemă nu se pune și în orice caz nu ar rezolva acest dosar” (de spionare a președinților francezi de către SUA), a declarat premierul francez Manuel Valls.

„Avem o relație cu SUA și în privința acestei probleme, a spionajului, vrem să avem garanții mai mari’, a răspuns premierul francez în timpul unui briefing de presă inopinat, susținut în marja deplasării sale în Columbia.

Citeşte şi Julian Assange acuză Google că a claborat cu serviciile secrete americane

Fondatorul WikiLeaks se află din 19 iunie în ambasada Ecuadorului din Londra, cerând azil politic în contextul în care justiţia britanică a admis extrădarea sa în Suedia, unde este acuzat de agresiuni sexuale. Assange susţine că extrădarea sa în Suedia ar deschide calea transferului în Statele Unite, unde ar risca pedeapsa cu moartea pentru difuzarea a zeci de mii de mesaje diplomatice şi militare cu caracter confidenţial.