MApN face noi recrutări în Armată. Ce salarii se oferă

Ministerul Apărării anunţă că începe o nouă campanie de recrutare a voluntarilor în Armată. Se oferă salarii atractive. În prezent, România are în jur de 70.000 de soldați încadrați la Ministerul Apărării Naționale, plus încă 50.000 în rezervă.

01 apr. 2022, 08:36
MApN face noi recrutări în Armată. Ce salarii se oferă

MApN face noi recrutări în Armată. Ministerul Apărării Naţionale anunţă că în următorii trei ani ar urma să recruteze 10.000 de voluntari. Ca să-i atragă pe români să intre în Armată, MApN oferă salarii destul de bune.

MApN face noi recrutări în Armată

Citeşte şi Alertă majoră în Marea Neagră. MApN a trimis o navă pentru detectarea bombelor

Peste 400 de români, care nu au făcut în viaţa lor instrucţie, sau militari cu experienţă, vor intra de săptămâna viitoare în programul de instrucţie dedicat rezerviştilor voluntari.

„O armată profesionistă are nevoie nu neapărat de carne de tun, ci are nevoie de specialişti, de experţi, de oameni care pot să dezvolte operativ mai complicat, cu armament mai complicat, cu tehnologie mult mai complicată.”, spune ministrul Apărării Naționale, potrivit stirileprotv.ro. 

Printre cei care vor intra în programul de instrucţie se află şi Raluca. Are 27 de ani şi este ofiţer de Credite de şapte ani la o bancă din Capitală.

„În iarnă m-au contactat pentru postul de rezervist voluntar. Am dat probele, am luat probele din fericire şi urmează activez mai departe. Vreau mai departe să înaintez şi pe alte poziţii în domeniul acesta.”, a spus Raluca.

Ca ea sunt foarte mulţi tineri, care îşi doresc să facă parte din echipa de rezervişti în Armată. În perioada când sunt chemaţi la instrucţie, rezerviştii sunt plătiţi la fel ca un militar profesionist. De exemplu, un soldat poate ajunge cam la 1.800 de lei. Pentru restul perioadei, când stau acasă şi pot merge la serviciu, rezerviştii primesc lunar 30 la sută din solda de grad şi funcţie, ceea ce înseamnă, tot pentru un soldat, puţin peste 500 de lei.

Ministerul Apărării lucrează la o lege de introducere a serviciului militar pe bază de voluntariat. Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani vor putea alege stagii de instrucţie de patru luni. La final, vor primii contravaloarea a trei salarii medii brute şi vor intra în rezerva operaţională a armatei pregătită pentru înrolare în caz de mobilizare sau război.

Documentele necesare pentru recrutare

La prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:

– actul de identitate, în original şi în copie;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
– permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
– livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Citeşte şi Unde se află buncărul antiatomic complet dotat din Bucureşti. Este conectat subteran cu MApN şi Palatul Cotroceni VIDEO