MApN începe recrutările. Se caută soldaţi şi gradaţi profesionişti, aproape 1.700 de posturi sunt disponibile

Ministerul Apărării Naționale recrutează candidați pentru ocuparea a 1.695 de posturi de soldat și gradat profesionist, din care 774 de posturi sunt prevăzute a fi încadrate prin repartizarea candidaților selecționați și declarați „Nerepartizat” în seria anterioară.

06 oct. 2022, 11:05
MApN începe recrutările. Se caută soldaţi şi gradaţi profesionişti, aproape 1.700 de posturi sunt disponibile

Practic, doar 921 de posturi dintre cele 1.695 de locuri anunțate sunt vacante, iar candidații pot concura fiecare pentru un singur post, nu pentru toate, ultima zi de înscriere fiind 24 octombrie, în ajunul „Zilei Armatei României”.

Candidații trebuie să fie cetățeni români cu domiciliul stabil în țară, să fie majori, să fi absolvit cel puțin 10 clase liceale și să aibă cel mult 45 de ani împliniţi la data finalizării programului de instruire.  Numai pentru arma Auto şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma Geniu candidații trebuie să posede și permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C. Cei interesați trebuie să se adreseze Biroului Informare – Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Alba, situat pe str. Regina Maria nr. 6, în apropierea Tribunalului Alba, pentru a afla oferta completă, detalii și înscriere.

Citeşte şi Recrutări 2022. Românii dau buzna la centre, salariile uriaşe îi atrag în cazarmă

Selecția candidaților a început luni, 26 septembrie, și se va încheia pe 11 noiembrie. Aceasta constă în următoarele probe eliminatorii: evaluare psihologică, probe fizice (traseu utilitar-aplicativ și alergare de rezistență) și interviul de evaluare finală. Examinarea medicală va avea loc între 3 octombrie – 15 noiembrie, iar termenul de întocmire sau actualizare a dosarelor de candidat este 25 noiembrie. Repartizarea candidaților pe unități militare, arme, servicii și specialități militare va avea loc în 7 și 8 decembrie.

Prezentarea candidaților fără stagiu militar în centrele de instrucție se va face pe 9 ianuarie 2023 , iar a celor cu stagiu militar, în data de 6 februarie 2023, se arataă în anunţul MApN.

Citeşte şi Kievul susţine că a primit mii de solicitări din partea ruşilor care vor să se predea. Autorităţile ucrainene precizează că este vorba şi de soldaţi, dar şi de civili speriaţi de mobilizarea lui Putin