Mara Bănică, în comă! Medicii îi dădeau 1% şanse de viaţă

Aflată la volanul autoturismului personal, Mara Bănică a pierdut controlul volanului şi s-a izbit violent de un stâlp. Transportată de urgenţă la spital, medicii i-au dau Marei 1% şanse de supravieţuire    

13 iul. 2018, 07:43

Jurnalista Mara Bănică nu va uita niciodată data de 26 septembrie 2003, când și-ar fi putut pierde viața, incidentul petrecându-se la ora 04.00, la 50 de metri distanță de locuința ei. Medicii i-au dat atunci 1% șanse de viață. Ea a făcut dezvăluiri șocante despre acel episod din viața ei.

În maşină se mai aflau doi prieteni de-ai Marei, unul dintre ei fiind Adrian Barna. În urma impactului deosebit de puternic, el a fost scalpat, în timp ce pasagerul din dreapta nu a avut răni grave.

Mara Bănică, victima unui accident rutier. Şoferul vinovat a înjurat-o urât de tot pe vedetă FOTO

În schimb, Mara Bănică a avut un diagnostic înfiorător: toate coastele fracturate pe partea stângă, Hemopneumotorax la ambii plămâni, ruptură de splină, ruptură de ficat lob stâng, fractură de şold drept, fractură calcaneu stâng.

Şansa celor trei a fost aceea că în zonă s-au aflat un taximetrist şi un tânăr, Cosmin, care au smuls portiera şi au reuşit să o scoată pe Mara Bănică şi pe Adrian Barna, acesta din urmă fiind transportat cu duba Poliţiei la Spitalul de Urgenţă Floreasca. 

„Am fost în comă trei zile, a fost o cumpănă mare din viața mea. Tocmai mă întorsesem din Irak, ironic, un paradox. Era să mor la 50 de metri de casă. Veneam de la o petrecere. Nu-mi amintesc mai nimic din spital, aveam ficatul rupt, coastele rupte, picioarele, îmi făcuseră o extensie la șoldul drept. Norocul a fost că am luat stâlpul pe mijloc, că altfel l-aș fi omorât pe cel din dreapta. N-a venit salvarea timp de 13 minute, doar două dube de poliție, un taximetrist și un băiat vecin cu mine. Eu eram lipită de parbriz, toată lumea credea că sunt moartă. „, a povestit Mara Bănică, la Xtra Night Show. 

Mara Bănică a stat timp de trei zile în comă și a spus că ce își mai dorea să facă la acel moment era să devină mamă. Fiul ei s-a născut pe data de 26, exact data când a suferit accidentul.