Mara Mareș, nuntă modestă la conacul soțului. Câți bani a făcut cea mai tânără șefă a Tineretului Liberal într-o noapte

Mara Mareș a prins potul cel mare, devenind nu doar deputat PNL de Brașov la doar 24 de ani, ci și nevastă de bogătaș. Șefa Tineretului Liberal s-a măritat la finalul lui 2023 cu un fiu de boier modern.

06 mai 2024, 18:43
Mara Mareș, nuntă modestă la conacul soțului. Câți bani a făcut cea mai tânără șefă a Tineretului Liberal într-o noapte
Mara Mareș, nuntă modestă la conacul soțului. Câți bani a făcut cea mai tânără șefă a Tineretului Liberal într-o noapte

În octombrie 2023, șefa Tineretului Liberal și-a unit destinul cu cel al lui Horia Szabo, un tânăr al cărui familie deține Conacul Archia, de lângă Deva, loc unde s-au și căsătorit în cadrul unei ceremonii mai degrabă discrete, diferită de evenimentele cu care am fost obișnuiți din lumea politică.

Citește și: Leo de la Roșiori, gest de milioane făcut la o nuntă: „M-am dus și am luat-o în brațe și i-am spus că ea este cea mai frumoasă din lume”

Mara Mareș, nuntă modestă la conacul soțului

Evenimentul de la Conacul Archia, unul dintre cele mai pitorești hoteluri din Ardeal, a fost unul spectaculos, cu o slujbă care s-a desfășurat pe pajiștea din fața conacului și o petrecere care a ținut până spre dimineață.

Printre artiștii chemați să mențină buna-dispoziție a invitaților s-au numărat Loredana Groza și Linda Angeline, fiica saxofonistului Flavius Teodosiu. De mâncare s-a ocupat Chef Antonio Passareli iar costumele mirelui și ale cavalerilor de onoare au fost realizate de Alexandru Ciucu, furnizor oficial al Casei Regale de îmbrăcăminte masculină.

La doar câteva luni după ceremonia religioasă, realizată în rit catolic, Mara Mareș și Horia Szabo au reușit să obțină o audiență la Papa Francisc, de la care au primit binecuvântarea căsătoriei. Mesajul Suveranului Pontif în cadrul audienței generale a fost despre lăcomie: „Avariția este un tip de atașament a omului cu banii care-l împiedică în a fi generos”.

În ceea ce privește partea financiară, după ce însurățeii au tras linie la finalul nunții, lucrurile nu au fost foarte încântătoare. Potrivit informațiilor din declarația de avere depusă de Mareș în calitate de candidat la alegerile europarlamentare, plicurile primite de la nuntași conțineau 7.600 de euro, 68.500 de lei și 1.900 de dolari americani, adică puțin peste 23.000 de euro, sumă destul de mică, comparativ cu media averilor strânse la nunțile de politicieni.

Anul trecut, liberalul Ionuț Stroe a strâns la nunta cu Andra Pleșa 176.200 de euro, 286.000 lei, 14.200 de lei și 1.000 de franci elvețieni. Deputatul Adrian Miroslav Merka, reprezentant al comunității slovace în Parlamentul României, a declarat câștiguri de 200.000 de euro și 150.000 de lei, la nunta de anul trecut. Un alt deputat, Gheorghe Șoldan, a strâns 130.00 de euro, iar George Simion, 400.000 de euro.

Mara este fiica lui Ioan Mareș, unul dintre cei mai bogați fermieri din Făgăraș, consilier județean PNL și fost președinte al organizației locale PDL. A studiat în Marea Britanie încă de la 16 ani, absolvind liceul St. Clare’s Oxford, apoi facultatea de Studii Europene și Internaționale din cadrul King’s College, University of London, după care a făcut un master în politici publice europene la Unibersity College London. Doar pentru taxele de studii ale fiicei sale, Ioan Mareș ar fi plătit peste 100.000 de euro.

În 2016, Mara Mareș a devenit cel mai tânăr membru PNL care a ajuns în Parlamentul României, la doar 24 de ani. Numirea ei pe prima poziție pe listele PNL Brașov, în detrimentul fostului ministru de finanțe Gheorghe Ialomițeanu, a stârnit un scandal uriaș în teritoriu. Patru ani mai târziu, Mara Mareș nu a mai prins un loc eligibil, dar în 2024, ea s-a întors în Parlament pe un loc eligibil rămas liber după ce Pavel Popescu și-a dat demisia pentru a putea deveni vicepreședinte al ANCOM. Înainte de revenirea în Parlament, Mara Mareș a mai prins un post de consilier de stat la Secretariatul General al Guvernului, precum și unul de membru în Consiliul de Administrație al Fromenerg SA.

Horia George Szabo, proaspătul soț al Marei Mareș, provine dintr-o familie de afaceriști care a deținut două fabrici textile în Deva. În 1994, tatăl lui Szabo a cumpărat un CAP, pe care l-a transformat într-un adevărat conac de boier modern.

În 2006, familia Szabo a accesat fonduri europene prin programul SAPARD, au vândut cele două fabrici, iar în 2008 au reușit să deschidă Conacul Archia. Horia Szabo s-a întors la Deva, după ce a terminat facultatea în București, iar în prezent se ocupă de partea de marketing și comunicare la Conacul Archia.

Citește și: Motivul pentru care Cristina Bâtlan nu face nunta! Dezvăluiti neașteptate la un an de la logodnă: „Mi-am dorit un partener care să mă înțeleagă, nu care să mă înfrâneze”