Maradona a murit, mii de oameni au ieşit în stradă la Napoli. Stadionul San Paolo se va numi Diego Maradona

Străzile oraşului Napoli, grupare la care Maradona a făcut istorie în anii '90, câştigând Cupa UEFA şi de două ori campionatul în Italia, s-au umplut miercuri seara de fani care au ţinut să-i aducă un ultimul omagiu legendarului fotbalist.

25 nov. 2020, 22:10
Maradona a murit, mii de oameni au ieşit în stradă la Napoli. Stadionul San Paolo se va numi Diego Maradona

Conducătorii lui Napoli iau în considerare să redenumească stadionul San Paolo după numele legendarului fotbalist argentinian, după cum scrie The Independent. Maradona a murit miercuri, iar fanii napoletani şi-au adus tributul lor celui care a adus glorie acestei echipe în urmă cu trei decenii.

După ce și-a consolidat statutul de cel mai mare jucător din istoria lui Napoli, Maradona a părăsit clubul în 1991, dar reputația sa rămâne vie în amintirea tifosilor, după cum s-a putut vedea şi în manifestările de miercuri seara. Drept urmare, președintele Aurelio de Laurentiis a confirmat, după moartea sa tragică, că oficialii vor discuta despre redenumirea celebrului stadion în onoarea sa. „Putem lua în considerare ideea de a numi stadionul nostru San Paolo-Diego Armando Maradona„, a declarat De Laurentiis pentru canalul sportiv francez RMC Sport.

Primarul din Napoli, Luigi de Magistris, a susținut sugestia și a adăugat: „Diego Armando Maradona a murit, el care a fost cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Diego a făcut ca oamenii noștri să viseze, el a răscumpărat Napoli cu geniul său. În 2017 a devenit cetăţean de onoare. Diego, napoletan și argentinian, ne-ai dat bucurie și fericire. Napoli te iubește„.

Citeşte şi Maradona, moartea unui zeu. „Copilul de geniu devenit împlinirea unei profeţii”, toată presa internaţională este în doliu

Mii de fani ai lui Napoli s-au adunat pe străzile orașului, lângă pictura murală a lui Maradona, pictată pe partea laterală a unei clădiri din cartierul San Giovanni a Teduccio, în timp ce alții au ieșit în stradă pentru a aprinde lumânări și a-i aduce tribut în tăcere.

Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu după moartea fostei vedete a fotbalului Diego Armando Maradona, scrie EFE. „În urma morţii lui Diego Armando Maradona, preşedintele va decreta trei zile de doliu naţional, de astăzi”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei Argentinei. La scurt timp, preşedintele ţării şi-a exprimat, pe contul său de Twitter, recunoştinţa faţă de tot ce a făcut Diego Maradona pentru ţara sa de-a lungul anilor şi pentru ”fericirea” pe care acesta a adus-o în inimile argentinienilor.