Maradona îl contestă pe Messi: Nu merita Balonul de Aur la CM 2014!

Argentina rămâne cu ultimul titlu mondial câştigat în anul 1986, după o finală tot cu Germania, la Ciudad de Mexico, câştigată cu 3-2. Vedeta de atunci a selecţionatei Albiceleste a comentat prestaţia de duminică a conaţionalilor săi, pe Maracana.

14 iul. 2014, 10:30
Maradona îl contestă pe Messi: Nu merita Balonul de Aur la CM 2014!

Diego Maradona rămâne ultimul căpitan al naţionalei Argentinei care a ridicat deasupra capului trofeul Cupei Mondiale. Duminică seara el a fost prezent pe Maracana, unde a sperat ca Messi, cel despre care se spune că-i calcă pe urme, sau Kun Aguero, ginerele său, îi vor face din nou fericiţi, după 28 de ani.

Argentina a pierdut cu 0-1 finala CM 2014, jucată cu Germania, iar Maradona nu s-a sfiit să-şi critice favoriţii, dar şi să-şi atace adversarii. Totodată, el nu s-a arătat de acord cu declararea lui Messi drept cel mai bun jucător de la CM 2014.

Sunt trist, am inima frântă după această înfrângere şi îmi pare rău pentru ţara mea. Dar am încheiat turneul cu fruntea sus, am ţinut steagul sus, asta să fie clar!

Germania a câştigat profitând de o neatenţie a noastră în defensivă, dar în nici un moment nu ne-a fost superioară. S-a văzut că nemţii ne-au respectat. Iar acel respect l-au câştigat argentinienii pe teren.

Vreau să subliniez prestaţiile lui Garay, Zabaleta şi Rojo, adevăraţi războinici. Mă întreb însă de ce a fost schimbat Lavezzi, care juca foarte bine, ca să-l bage pe un Aguero într-o evidentă lipsă de formă.

Dacă-l scoţi pe Perez ca să-l bagi pe Gago, e clar că intenţia ta e să scoţi un egal. În timp ce, dacă-l scoţi pe Klose şi îl trimiţi pe teren pe Goetze, e clar că îţi doreşti victoria. E un fapt.

Îl iubesc pe Leo şi i-aş da şi cerul, dar e nedrept să-i dai lui premiul pentru cel mai bun fotbalist al turneului, nu l-a meritat. Acest premiu e fructul marketingului şi mi se pare nelalocul lui. L-aş fi premiat pe James Rodriguez în locul lui Messi.

Noi eram văzuţi ca outsideri, ei ca mari favoriţi. Ei erau pregătiţi de carnaval. Şi spun asta pentru că au avut curajul să încurajeze echipa care le-a dat 7 goluri. Noi am pierdut finala cu 0-1, ei nu vor uita niciodată însă de cele 7 goluri primite de la germani”, a spus Maradona, care a încheiat „înţepându-i” pe brazilieni.