Maramureș și Bucovina, destinații turistice pe vremea pandemiei incluse pe lista New York Times

Două regiuni din România au fost înscrise pe lista New York Times de destinații de vacanță pe durata pandemiei COVID. Ziarul american a cerut cititorilor recomandări, iar din cele peste 2.000 de sugestii, au fost alese 52.

16 ian. 2021, 12:50
Maramureș și Bucovina, destinații turistice pe vremea pandemiei incluse pe lista New York Times

Maramureș și Bucovina, destinații turistice pe vremea pandemiei incluse pe lista New York Times. Din peste cele 2.000 de sugestii au fost alese 52, iar două sunt chiar din România, conform DIGI24.

Citește și: Nuntă cu peste 300 de invitați la Tecuci, în plină pandemie COVID. Polițiștii au oprit petrecerea VIDEO

România a fost recomandată de Ivan Stoler. Crescut într-o familie de basarabeni, acesta a povestit că nu auzise nimic despre frumusețea peisajelor din țară. „Un mod de viață dispărut” – așa este descrisă România în paginile publicației americane New York Times, care propune țara noastră ca destinație de vacanță pe timp de pandemie.

”Drumurile noroioase, dealurile ondulate, fermele, fânețele și căruțele trase de cai arătau un mod de viață dispărut. Pe marginea drumului românii vindeau niște cazane de alamă pentru a face țuică de prune”, a remarcat bărbatul.

Maramureș și Bucovina, destinații turistice pe vremea pandemiei incluse pe lista New York Times. De asemenea, bărbatul a recomandat și mănăstirile pictate din Bucovina. Pe lista New York Times au mai fost incluse  destinații precum medina din Marrakesh, Camino de Santiago și Cordoba, din Spania, Dakar (Senegal), biserica St James the Less din Anglia, muntele Nanda Devi din India sau traseul Laugavegur din Islanda.

Care sunt destinaţiile turistice preferate de români în vacanţa de iarnă, fără test COVID-19

Deşi ne aflăm în plină pandemie de coronavirus şi nu se ştie în ce direcţie se îndreaptă lucrurile, românii se gândesc la vacanţa de iarnă. Agenţiile de turism au câteva variante unde poţi merge să îţi petreci concediul, fără a efectua testul Covid.

Printre destinaţiile care au scăpta de lista galbenă sunt Bulgaria şi Grecia, însă ai ocazia să mergi şi în destinaţii mai exotice, precum Tanzania. Destinaţiile de iarnă sunt: Bulgaria, Grecia, Turcia, Egipt, Croaţia, Macedonia, Portugalia şi Tanzania.