Maraton de vaccinare în Bucureşti în perioada 22-25 octombrie. Unde te poţi imuniza împotriva COVID

În perioada 22-25 octombrie, CNCAV împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii organizează o amplă acțiune de vaccinare în 6 centre din București. Centrele vor avea program non stop.

20 oct. 2021, 14:48
Maraton de vaccinare în Bucureşti în perioada 22-25 octombrie. Unde te poţi imuniza împotriva COVID

Maraton de vaccinare în Bucureşti în perioada 22-25 octombrie. Începând de vineri, 22 octombrie, ora 8.00, vaccinurile Comirnaty – Pfizer & BioNTech, Moderna, Vaxzevria – AstraZeneca şi
Janssen de la Johnson&Johnson sunt disponibile populației, prin intermediul celor 49 fluxuri de vaccinare deschise în şase centre de vaccinare. Programul acestor centre de vaccinare va fi non stop.

Sector 1: RomExpo (B-dul Mărășești 65-67) – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);
▪ Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);
▪ Sector3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);
▪ Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);
▪ Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);
▪ Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) – 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen).

Citeşte şi: O nouă zi fără NICIUN PAT LIBER la ATI COVID

Maraton de vaccinare în Bucureşti. Pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de vaccinare, cu sprijinul UMF „Carol Davila” București, instituție de prestigiu, cu experiență în pregătirea specialiștilor din domeniul sănătății, necesarul de personal din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenți la medicina militară.

„Evenimentul este menit să promoveze beneficiile și importanța vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga țară și poate constitui un punct de pornire pentru acțiuni similare la nivel național”, a transmis CNCAV.

Citeşte şi: 274 de oraşe şi 1890 de comune sunt în scenariul roşu de COVID. Trei oraşe din Ilfov au incidenţă peste 20

 

La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster, conform instrucțiunilor CNCAV.
Procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor deja existente.