Maraton de vaccinare în mai în universitățile de medicină și farmacie din Iași, din Cluj și Târgu Mureș

Mii de studenţi ai universitățile de medicină și farmacie din Iași, din Cluj și din Târgu Mureș se vor putea vaccina împotriva COVID-19 în cadrul unor maratoane de vaccinare organizate în perioada 14 – 16 mai, pe modelul de la Timișoara.

27 apr. 2021, 16:48
Maraton de vaccinare în mai în universitățile de medicină și farmacie din Iași, din Cluj și Târgu Mureș

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” din Iași, Viorel Scripcariu, a anunțat că universitățile de medicină și farmacie din Iași, din Cluj și din Târgu Mureș vor organiza un maraton de vaccinare în perioada 14 – 16 mai, pe modelul de la Timișoara.

“După modelul de zilele trecute de la Timișoara, în care Universitatea de Medicină de acolo a organizat un maraton al vaccinării, și universitățile de medicină și farmacie din Iași, din Cluj și din Târgu Mureș vor face același tip de maraton de vaccinare în perioada 14 – 16 mai. Să sperăm că va fi un succes. Va fi o vaccinare cu înregistrare la momentul vaccinării“, a declarat Viorel Scripcariu, la conferința “Vaccinare și testare pentru învățare!” organizată la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.

La Maratonul Vaccinării de la Timișoara 6.722 persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 cu serul produs de Pfizer – BioNTech, dintre care doar 1.600 de persoane erau programate prin platforma informatică. Maratonul vaccinării a fost organizat la Centrul Regional de afaceri Timișoara. Medici, asistenți, studenți din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara au făcut voluntariat.

Urmează Maratonul Vaccinării de la București în 7-9 mai, a anunţat coordonatorul Campaniei de Vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă.

„Am văzut cu toţii evenimentul organizat în Timişoara, acel maraton al vaccinării, care din punctul nostru de vedere a fost un succes, tocmai de aceea ne dorim replicarea acestui tip de eveniment de vaccinare. Primul eveniment va avea loc în Bucureşti, în perioada 7-9 mai. Vorbim de organizarea a 50 de fluxuri de vaccinare, vaccin de la compania Pfizer, în două locaţii diferite, Sala Palatului, unde vor fi organizate 40 de fluxuri, şi Biblioteca Naţională, unde vor fi organizate 10 fluxuri”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că acest maraton de vaccinare este organizat de către Universitatea de Medicină şi Farmacie.

„Acest maraton de vaccinare este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti cu sprijinul şi cu implicarea reprezentanţilor autorităţilor locale şi bineînţeles Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare, însă activitatea de voluntariat este asigurată – şi toate logistica necesară – de Universitatea de Medicină şi Farmacie, de corpul academic şi toţi cei care îşi doresc să participe la acest demers”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.