Maraton în Elveţia pentru copiii bolnavi de inimă din România

Trafigura, una dintre cele mai mari companii de transport de mărfuri și logistică din lume, se alătură Asociației “Salvează o inimă” din România, în demersul comun de a ajuta copiii români diagnosticați cu malformații grave ale inimii.

12 oct. 2015, 07:48
Maraton în Elveţia pentru copiii bolnavi de inimă din România

12 componenți ai companiei internaționale vor alerga la Maratonul de la Lausanne (Elveția), care va avea loc în data de 25 octombrie 2015, iar fondurile strânse vor fi donate pentru însănătoșirea copiilor suferinzi din țara noastră. Banii strânși pe platformele Galantom și platformă internațională, în urma competiției sportive internaționale de la Lausanne, vor fi dublați de Fundația Trafigura.

„Ne simțim foarte onorați și, totodată, încântați de colaborarea pe care o avem cu Fundația Trafigura. Ne dorim ca împreună să salvăm cât mai multe vieți. În același timp, este o onoare pentru noi să colaborăm cu clinici reputate la nivel național și internațional, iar datorită medicilor de excepție, multe vieți au fost salvate. Este minunat că la campaniile noastre umanitare au aderat nu doar foarte mulți români din țară și din Diaspora, dar și foarte mulți străini din toate colțurile lumii. Acest lucru arată că omenia încă există pe Planetă și merită să luptăm pentru această valoare și pentru copiii noștri”, a declarat Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”.

Până la finele anului 2016, în cadrul parteneriatului cu Fundația Trafigura, Asociația „Salvează o inimă” și-a propus să salveze 45 de copii bolnavi cu inima. De la începutul anului, ONG-ul românesc a strâns fondurile necesare pentru intervențiile chirurgicale a 5 copii bolnavi de inimă, care au operați la Spitalul Monza din București.

De asemenea, „Salvează o inimă” a sprijinit financiar operațiile sau tratamentele pentru alți 20 de copii și tineri cu diverse malformații, campaniilor umanitare alăturându-se peste 10.000 de oameni și firme, care au donat peste 260.000 de Euro în acest an.

Fundația Trafigura, înființată în 2007, a derulat până la ora actuală 48 de programe de responsabilizare socială în 35 de țări, iar din 2008 până în prezent a donat 38 de milioane de dolari în scop umanitar, anul trecut donând nu mai puțin de 5,8 milioane de dolari. 23,5% din banii donați de fundația internațională au fost direcționați cazurilor Europa, iar Asociația „Salvează o inimă” este prima și singura organizație din România cu care colosul mondial colaborează.