Maraton la izolare. Un atlet celebru a alergat 61 de km în propria sufragerie, în doar două ore

Javier Castroverde este un atlet din Spania, care a vrut să dea un exemplu în această perioadă dificilă, în care sute de milioane de oameni se află la izolare în propriile case, ca măsură de protecţie împotriva coronavirusului.

17 mart. 2020, 08:06
Maraton la izolare. Un atlet celebru a alergat 61 de km în propria sufragerie, în doar două ore

Javier Castroverde a alergat nu mai puţin de 61 km în propria sufragerie. „După apariţia decretului Guvernului privind stoparea extinderii coronavirusului, cu toţii apelează la imaginaţie. Este şi cazul lui Javier Castroverde, un atlet cu vastă experienţă la teste de ultra rezistenţă. Acesta şi-a fixat o provocare majoră în weekend: să alerge 61 de kilometri în sufragerie. Şi a reuşit. A făcut-o şi pentru a da un exemplu că te poţi antrena şi acasă şi că nu este nevoie să ieşi afară„, scriu cei de la Mundo Deportivo, citaţi de digisport.ro.

Citeşte şi CORONAVIRUS. 16 cazuri noi confirmate în România, numărul celor infectaţi a ajuns la 184. 19 bolnavi au fost vindecaţi

Totuşi, distanţa aleasă nu este întâmplătoare. Castroverde a alergat 61 de kilometri în semn de mulţumire pentru personalul medical foarte greu încercat în această perioadă, pentru că, în Spania, 061 este numărul de telefon pentru urgenţe medicale.

Sportivul a parcurs ce 61 de kilometri în propria sufragerie în mai bine de 10 ore. „Din punct de vedere psihologic, este cel mai greu test din viaţa mea”, a spus Castroverde.