Cozi uriașe la maratonul vaccinării în Bucureşti. Sute de oameni s-au strâns deja în fața Sălii Palatului VIDEO

Maratonul vaccinării în București debutează vineri. Timp de trei zile, românii se vor putea imuniza împotriva COVID-19 în oricare dintre cele 50 de puncte de vaccinare deschise în două locaţii centrale din Capitală - Sala Palatului și Biblioteca Națională.

07 mai 2021, 19:10

Update. Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila”, Viorel Jinga, a declarat vineri că, în aproximativ două ore şi jumătate de la debutul maratonului vaccinării anti-COVID din Bucureşti, au fost imunizate aproximativ 1.500 de persoane – 1.200 la centrul de la Sala Palatului şi 300 la cel de la Biblioteca Naţională.

Update. Cu o oră înainte de începerea maratonului de vaccinare din București, sute de oameni s-au strâns deja la cele două locații: Sala Palatului și Biblioteca Națională și așteaptă să se imunizeze cu Pfizer.

Știre inițială

Maratonul vaccinării în Bucureşti debutează astăzi, de la ora 16. Până luni dimineaţă, la ora 8.00, românii se vor putea imuniza împotriva COVID-19 în oricare dintre cele 50 de puncte de vaccinare deschise în două locaţii centrale din Capitală – Sala Palatului și Biblioteca Națională – fără niciun fel de programare.

„Sunt 1.000 de voluntari înscriși la acest demers. Inclusiv eu voi fi prezent și voi vaccina în ziua de vineri, la Sala Palatului. Ne dorim ca și de această dată să putem crea oportunitatea ca un număr cât mai mare de persoane să fie prezente și să se poată vaccina”, declara medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România.

Persoanele care vor merge să se imunizeze împotriva COVID-19 în Maratonul vaccinării în Bucureşti vor primi serul produs de Pfizer – BioNTech.

Citeşte şi: Peste 900 de persoane vaccinate anti-COVID în cadrul Maratonul vaccinării de la Spitalul Militar Central

Şase linii de autobuz vor circula non-stop pentru Maratonul vaccinării în Bucureşti

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că, în colaborare cu STB, a decis extinderea şi noaptea circulaţia autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 şi 368, pentru a facilita transportul bucureştenilor la centrele de vaccinare şi înapoi spre casă, în contextul în care, vineri de la ora 16.00 începe maratonul vaccinării în Bucureşti.

„Împreună cu STB, am convenit să extindem și noaptea circulația autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 și 368, pentru a facilita transportul bucureștenilor la centrele de vaccinare și înapoi spre casă”, a anunţat primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan.

Se schimbă regulile de vaccinare anti-COVID în România. Cum te poţi imuniza fără programare în platforma STS

Începând din 7 mai se schimbă regulile de vaccinare anti-COVID. Mai exact, la sfârşit de săptămână persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare prealabilă. Prioritate vor avea persoanele de peste 60 de ani.

„Începând de vineri, din 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare fără programare; de asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14, până la finalul programului, ora 20, fără programare”, a spus dr. Valeriu Gheorghiţă.

„Menționez, pentru persoanele peste 60 de ani, se pot prezenta pe tot parcursul programului, de la 8 dimineața până la orele 20.

Prioritate vor avea persoanele programate prin platformă, care au un loc deja ocupat și trebuie să aibă vaccinul asigurat, însă suplimentar, în funcție de capacitate de vaccinare a centrului, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrul de vaccinare”, a mai adăugat Valeriu Gheorghiţă.