Maratonul vaccinării: peste 16.000 de persoane imunizate în 48 de ore

Peste 16.000 de persoane au fost vaccinate, în decurs de 48 de ore, la Maratonul Vaccinării de la Bucureşti, care se desfăşoară până luni dimineaţă la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.

09 mai 2021, 17:00
Maratonul vaccinării: peste 16.000 de persoane imunizate în 48 de ore

„Maratonul Vaccinării Bucureşti: 16.066 persoane vaccinate în 48 de ore! Se poate!”, arată reprezentanţii CNCAV, într-o postare pe pagina pe Facebook.

Maratonul Vaccinării se desfăşoară la Sala Palatului, unde au fost vaccinate 10.160 de persoane, şi la Biblioteca Naţională, unde au fost vaccinate 5.906 persoane.

În total, sunt 50 de fluxuri de vaccinare, fiind implicaţi peste 1.200 de voluntari. În cadrul evenimentului se administrează vaccinul Comirnaty produs de Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Maratonul vaccinării va fi reluat peste 21 de zile, pentru rapel

Vaccinarea continuă în cele două locaţii – la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională a României.

Peste 1.200 de medici, studenţi, asistenţi medicali, precum şi personal administrativ din cadrul Universităţii claborează pentru desfăşurarea acestui proiect.

În cele două locaţii au fost amenajate 50 de fluxuri de vaccinare, iar peste 21 de zile se va organiza infrastructura pentru rapel.

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, conf. dr. Mihai Craiu, a declarat că sunt doze suficiente pentru toţi cei care vor să se imunizeze împotriva COVID-19 la Maratonul Vaccinării de la Bucureşti, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) trimiţând, sâmbătă, o tranşă suplimentară de vaccinuri.

„Pot asigura pe toţi doritorii că avem suficiente doze. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti ne-a trimis astăzi, după prânz, încă o tranşă suplimentară, aşa că avem doze pentru toată lumea care doreşte, care este clinic sănătoasă, deci fără febră în momentul ăsta, şi care vine cu orice document legal valabil”, a spus Mihai Craiu.

Citeşte şi: Medicul Virgil Musta: „Pentru prima dată am simţit că presiunea pe sistemul de sănătate a început să scadă”