Marcel Boloş, despre schimbarea miniştrilor care nu îndeplinesc obiective din PNRR: „Ar da foarte prost”

Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat că orice schimbare în echipa guvernamentală şi în echipele de implementare ale proiectelor pentru PNRR înseamnă o reluare a problemelor de la zero.

16 iun. 2022, 23:29
Marcel Boloş, despre schimbarea miniştrilor care nu îndeplinesc obiective din PNRR: „Ar da foarte prost”

Marcel Boloş a declarat la Euronews România că schimbarea unui ministru dintre deţinătorii portofoliilor care sunt implicate în gestionarea PNRR sau a membrilor echipelor de implementare a proiectelor în cadrul Planului „ar da foarte prost”, precizând că astfel de situaţii înseamnă o reluare a discuţiilor şi a problemelor de la zero.

Marcel Boloş, precizări privind schimbarea miniştrilor care nu îndeplinesc obiective din PNRR

Citeşte şi Marcel Boloş: România are multe motive de a renegocia PNRR

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene susţine că înlocuirea unui ministru care nu reuşeste să îndeplinească obiectivele legate de PNRR ar da foarte prost.

„Ar da foarte prost, pentru că pentru ceea ce înseamnă pe de o parte implementarea Planului Naţional de Redresare şi rezilienţă este nevoie de continuitate, orice schimbare care se produce în echipa guvernamentală şi în echipele de implementare ale proiectelor pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă înseamnă o reluare a discuţiilor şi a problemelor de la zero, ceea ce este în detrimentul implementării planului nostru strategic pentru că orice timp pierdut este în defavoarea implementării proiectelor şi atunci, în acest moment, domnul prim-ministru – sub coordonarea lui are loc întâlnirea aproape săptămânală în cadrul comitetului interministerial pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – este implicat personal în această problemă care este de o importanţă vitală pentru România”, a declarat ministrul Boloş, potrivit News.ro. 

Acesta a mai spus că problemele pe care România le are sunt cunoscutele jaloane şi ţinte pe care trebuie să le punem în aplicare până la sfârşitul fiecărui trimestru.

„Prolemele pe care le avem sunt binecunoscutele jaloane şi ţinte pe care trebuie să le punem în aplicare la sfârşitul fiecărui trimestru. Bunăoară, pentru trimestrul doi avem de îndeplinit 27 de jaloane cu deadline peste două săptămâni şi, aşa cum a anunţat domnul prim-ministru, este un criteriu de evaluare a performanţelor deţinătorilor de portofolii de miniştri, iar din acest punct de vedere toţi colegii şi toate echipele noastre de implementare fac eforturi pentru ca să putem să ne respectăm termenele şi să ne onorăm aceste obligaţii care contează pentru cererea de plată numărul doi pe care urmează să o depunem”, a mai spus ministrul.

Acesta a menţionat că 16 ministere sunt implicate în gestionarea PNRR.

Citeşte şi Granturi pentru IMM-uri în valoare de 400 de milioane de euro. Marcel Boloş: „Criteriile de selecţie a proiectelor sunt specifice perioadei de criză”

Boloş: Pot să vă spun că premierul e un om credincios/ Întrebat dacă miniştrii au încălcat vreuna din cele zece porunci: Greu de spus, e o problemă de responsabilitate a fiecăruia

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, care a fost hirotonit ca preot, afirmă că premierul Nicolae Ciucă „este un om credincios”. Despre colegii săi membri ai Guvernului, Boloş susţine că e „greu de spus” dacă încalcă vreuna dintre cele zece porunci.

Întrebat joi seară, la Euronews România, dacă membrii actualului Guvern au frică de Dumnezeu, Marcel Boloş a răspuns: „Nu ştiu să vă spun, fiecare este cu credinţa lui şi e o problemă care priveşte pe fiecare dintre noi, însă pot să vă spun că premierul e un om credincios, ceea ce mă face să fiu mândru şi onorat că fac parte din Cabinet”.

De asemenea, întrebat dacă colegii săi miniştri au încălcat vreuna dintre cele zece porunci, Boloş a răspuns: „Greu de spus, e o problemă de responsabilitate a fiecăruia şi socoteala pe care o dă pentru ceea ce a făcut sigur nu este în faţa oamenilor”.

Boloş a explicat că a urmat trei ani din Facultatea de Teologie şi a fost hirotonit ca preot, arătând că „este unul dintre cele mai frumoase lucruri care i se poate întâmpla unui om”. El a admis că „haina preoţească e mai frumoasă” decât cea de ministru, dar a spus că are o misiune pe care vrea să o ducă la bun sfârşit.