Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, este în doliu: „E o zi foarte tristă pentru știința românească. Să explici lucruri complicate în cuvinte simple nu e la îndemâna oricui”

Profesorul universitar doctor Emil Scarlat s-a stins din viaţă la 73 de ani. Doctor în Ştiinţe Economice, Emil Scarlat şi-a pus amprenta şi asupra carierei actualului ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

26 iul. 2022, 23:48
Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, este în doliu: „E o zi foarte tristă pentru știința românească. Să explici lucruri complicate în cuvinte simple nu e la îndemâna oricui”

De altfel, dispariţia profesorului a fost anunţată chiar de Marcel Boloş pe reţelele sociale. „O zi foarte tristă pentru știința românească”, a anunşat Boloş dispariţia celui care a fost fondatorul şcolii moderne de cibernetică a României.

26.07.2022. Zi tristă. S-a stins din viață omul și profesorul universitar doctor Emil Scarlat. Un profesor de mare valoare intelectuală și culturală, formator de generații întregi de studenți în domeniul ciberneticii.

L-am cunoscut personal în urmă cu mulți ani, l-am îndrăgit de la prima întălnire și mai ales l-am avut ca reper în multe din deciziile mele în cariera mea universitară. M-a impresionat adeseori prin simplitatea și în același complexitatea sa.

Să explici lucruri complicate în cuvinte simple nu e la îndemăna oricui.

Citeste si Actriţa Camelia Zorlescu a murit. Este doliu în lumea teatrului românesc.

Pasionat de istorie, mă uluia mereu cu informații noi și detaliate despre evenimente din viață noastră. Un deschizător de drumuri, un sculptor de suflete și mai ales un MARE OM și PROFESOR care m-a inspirat, mi-a dat curaj și m-a îndemnat să nu îmi fie frica de necunoscutul științei.

O zi foarte tristă pentru știință românească. Fondatorul scolii moderne de cibernetică a României a plecat spre ceruri.

Fie ca întâlnirea cu Iisus Hristos Domnul să fie una pe măsură măreției profesorului Emil Scarlat.

Dumnezeu să vă primească în brațele Sale și să vă ierte păcatele domn profesor.

prof.univ.dr. Marcel-Ioan Boloș„, a scris ministrul pe Facebook.

Citeste si Un cunoscut actor a murit subit, la doar 41 de ani. Se pare că a suferit un atac cerebral