Marcel Boloş, veste proastă pentru românii care aşteaptă noi vouchere sau majorări de salarii: „Creşterea veniturilor fiscale este o problemă de securitate naţională”

Marcel Boloş: Consolidarea bugetară prin creşterea veniturilor fiscale este o problemă de securitate economică naţională. În ultimul deceniu, veniturile fiscale din UE au înregistrat un avans de 2,2% din PIB, în România creşterea a fost de 0,3%

06 iul. 2023, 06:28
Marcel Boloş, veste proastă pentru românii care aşteaptă noi vouchere sau majorări de salarii: „Creşterea veniturilor fiscale este o problemă de securitate naţională”
Marcel Boloș, anunț de ultimă oră despre scăderea prețurilor la alimente

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a arătat, miercuri seară, după o discuţie cu reprezentanţi ai Consiliului Fiscal din România, că orice decizie ce va fi luată va trebui să respecte echitatea fiscală, progresul şi respectul faţă de banii românilor. Boloş a precizat că o problemă de securitate economică, la nivel naţional, este consolidarea bugetară prin creşterea veniturilor fiscale.

”Echitate fiscală. Progres. Respect faţă de banii românilor. Am stabilit cu reprezentanţii Consiliul Fiscal Romania că acestea sunt criteriile pe care orice decizie pe care o luăm trebuie să le respecte. Le mulţumesc pentru o întâlnire care s-a dovedit o oportunitate importantă de a analiza peisajul fiscal, în care am primit recomandări valoroase pentru menţinerea disciplinei şi pentru aderarea la practici bugetare sustenabile”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Marcel Boloş, la finalul discuţiei cu reprezentanţii Consiliului Fiscal din România.

De unde vin banii de VOUCHERE. Un politician face dezvăluiri şocante, va ieşi scandal mare

Marcel Boloş mai precizează că nu poate trece cu vedere că veniturile fiscale ale UE au avut un avans de 2,2 la sută din PIB, în timp ce în România creşterea a fost doar de 0,3 la sută, în ultimii 10 ani.

”Consolidarea bugetară prin creşterea veniturilor fiscale este, dincolo de orice, o problemă de securitate economică naţională şi de solidaritate naţională. Tocmai de aceea, oobiectivul este să ne asigurăm că progresul economic aduce beneficii tuturor segmentelor societăţii, fără a lăsa pe nimeni în urmă.

Pentru că până atunci, suntem statul a doua cea mai scăzută pondere a veniturilor bugetare în PIB.
Pe cifre, nu putem trece cu vederea că în ultimul deceniu veniturile fiscale din UE au înregistrat un avans de 2,2% din PIB, în România creşterea a fost de 0,3%”, a mai scris Boloş.

Două treimi dintre români susțin că nu le ajung banii, de la un salariu la altul. Doar unul din 10 are încredere în băncile din România

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri o nouă discuţie cu miniştrii şi Nicolae Ciucă, vineri, pe măsurile fiscale, e precizând că săptămâna următoare încep să ia decizii. Şeful Executivului a dat asigurări că nu se va mări niciun impozit, nu vor fi introduse impozite noi, ci se va lucra exact pe ceea ce şi-au asumat în PNRR.

”Am avut până acum două sau trei întâlniri, este evident că trebuie luate anumite măsuri nu numai de reducere şi în ceea ce priveşte veniturile, lucrul acesta se ştia încă din luna mai, în urma avertismentului venit de la Comisia Europeană. Cred că vineri vom avea iarăşi o discuţie cu fostul ministru al Finanţelor, cu actualul ministru şi cu preşedintele Senatului iar în zilele următoare, săptămâna următoare începem să luăm decizii”, a spus premierul Marcel Ciolacu, la Berlin.

”Nu se va mări niciun impozit, nu vor fi introduse impozite noi, se va lucra exact pe ceea ce ne-am asumat în acest moment, nu eu, Marcel Ciolacu şi nici PSD nu am contribuit la proiectul PNRR dar este un lucru asumat de către statul român şi vom încerca să scoatem cât mai mult din excepţii”, a arătat premierul., Marcel Ciolacu a precizat că avem un jalon de îndeplinit, asumat în PNRR.
”Există excepţii la trei categorii, la IT este o scutire pe profit şi la construcţii şi agricultură, unde sunt excepţii şi pe CASS şi impozitele pe profit. Aici o să avem o discuţie, pe venit”, a mai spus şeful Executivului.

Premierul a mai afirmat că vor lua toate măsurile care se impun pentru a ne încadra în deficitul de 4,4, asumat de către statul român.