Marcel Boloș vrea simplificarea procedurii e-Factura: ”Trebuie să ne punem în pielea antreprenorilor. Nu mai au nevoie să piardă timpul cu diverse disfuncționalități”

Marcel Boloș cere simplificarea procedurilor legate de e-Factura, în scopul sprijinirii antreprenorilor. Vezi mai jos ce a declarat ministrul Finanțelor.

29 ian. 2024, 20:28
Marcel Boloș vrea simplificarea procedurii e-Factura: ”Trebuie să ne punem în pielea antreprenorilor. Nu mai au nevoie să piardă timpul cu diverse disfuncționalități”

Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor, a solicitat simplificarea procedurilor legate de e-Factura, în scopul sprijinirii antreprenorilor.

Citește și Marcel Boloş aruncă vina pe colegi după greşeala Ministerului Finanţelor privind salariile profesorilor: „Au încărcat pe site o variantă pe care au avut-o, mai veche”

În cadrul unei ședințe organizate luni, la Ministerul Finanțelor, Marcel Boloș, le-a cerut reprezentanților CNIF, STS și ANAF să găsească noi modalități de simplificare a procedurilor, astfel încât mediul de afaceri să poată implementa e-factura cât mai eficient și fără obstacole inutile.

„Nu este suficient doar ca sistemul să funcționeze, trebuie să ne mai punem și în pielea antreprenorilor. După ce că au de îndeplinit această obligativitate, nu mai au nevoie și să piardă timpul cu diverse disfuncționalități care se pot rezolva”, a declarat ministrul Marcel Boloș, potrivit Profit.ro.

Se ia în calcul o amânare a sancțiunilor

Ministrul le-a cerut responsabililor din cele trei structuri să continue consultările cu furnizorii de softuri, la care au participat până acum circa 1.200 de persoane, și seria webinariilor pentru contribuabili.

Ministerul Finanțelor ia în calcul o potențială amânare a termenului de la care încep să fie aplicate sancțiuni pentru neraportarea și în sistemul eFactură a facturilor emise, în termenul de 5 zile stabilit, a declarat vineri, pentru Profit.ro, ministrul Finanțelor.

Citește și Care români vor primi salarii majorate între 400 de lei şi 1.500 de lei de la 1 ianuarie 2024. Ce spun Marcel Boloş şi Simona Bucura Oprescu

De altfel, ână la 1 iulie sunt valide în continuare facturile utilizate și în anii trecuți, care trebuie doar raportate (încărcate) și în sistemul eFactură. De la 1 iulie, însă, nu se vor mai putea emite facturi decât prin sistemul eFactură.