Când şi-a propus PSD să dărâme Guvernul Cîţu prin moţiune de cenzură

Marcel Ciolacu a anunţat că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură "imediat după ce se termină cu PNRR" şi că în câteva săptămâni va fi prezentată actualului guvern "mai mult ca sigur".

23 mai 2021, 22:10
Când şi-a propus PSD să dărâme Guvernul Cîţu prin moţiune de cenzură

Întrebat când bate palma cu PNL pentru a ajunge din nou la guvernare prin înlăturarea USR, Marcel Ciolacu a oferit un răspuns prompt, fără să stea pe gânduri: „Niciodată. Niciodată PSD nu va face un guvern cu PNL”.

Mircea Geoană, posibil candidat PSD la prezidenţiale?

După ce Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD, a afirmat că nu exclude o candidatură a lui Mircea Geoană din partea PSD la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu, liderul social-democraţilor, a mărturisit că nu a avut nicio discuţie cu secretarul general adjunct al NATO despre o posibilă candidatură la prezidenţiale.

„Ne cunoaştem de foarte mult timp, am avut şi discuţii instituţionale, dar nu am avut vreo discuţie despre vreo candidatură”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3, referitor la o discuţie cu Mircea Geoană despre candidatura la prezidenţiale din partea PSD.

Revine Liviu Dragnea în PSD?

Referitor la întoarcerea lui Liviu Dragnea în partid, după eliberarea din închisoare, şeful PSD a spus că, potrivit afirmaţiilor făcute de apropiaţii acestuia, fostul şef al social-democraţilor nu mai vrea să aibă vreo legătură cu politica.

„Nu ştiu dacă are drepturi civile interzise, nu ştiu. De la oamenii apropiaţi lui, am înţeles că nu mai vrea în politică şi să fie persoană publică în perioada următoare”, a răspuns Ciolacu, întrebat pe ce funcţie ar putea reveni Dragnea în partid.

Cine va fi premier dacă reuşiţi să treceţi moţiunea de cenzură?

„Există o singură variantă în PSD în acest moment pentru funcţia de premier. Alexandru Rafila”.

Ce dialoguri ascunse aveţi cu Victor Ponta pentru revenirea lui în PSD?

„Dacă aţi fi spus că am discuţii ascunse cu Iohannis, mai înţelegeam, dar cu Ponta nu sunt ascunse. Comunicăm în ultima vreme. Cred că Ponta şi-a pierdut momentele importante când trebuia să revină în PSD şi să pună umărul la acest nou PSD. Nu exclud nicio variantă între PSD şi ProRomânia. Dar nu mi-a cerut să revină în PSD. Nici eu nu i-am cerut să revină”.

De ce evitaţi să acceptaţi candidatura la prezidenţiale?

„Cică a greşi e omeneşte. A persevera e prosteşte. Am avut o abordare care nu a funcţionat, eu am zis că voi schimba această abordare. Preşedintele partidului nu e automat şi candidat. Eu nu mai vreau acest lucru. Nu a funcţionat. Mai multe motive, e explicat şi sociologic. Atunci vom declanşa nişte alegeri interne”.

Când va fi depusă moţiunea de cenzură

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, Ciolacu a anunţat că o va depune „imediat după ce se termină cu PNRR”, iar în câteva săptămâni va fi prezentată şi Guvernului Cîţu.