CExN al PSD a aprobat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marţi, înaintea ședinței Comitetului Executiv al partidului, că va solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru abrogarea pensiilor speciale.

14 ian. 2020, 09:48
CExN al PSD a aprobat convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare

UPDATE. Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat, marţi, propunerea preşedintelui interimar, Marcel Ciolacu, de a fi convocată o sesiune parlamentară extraordinară, cel mai probabil în ultima săptămână a lunii ianuarie, în care să se discute eliminarea pensiilor speciale, potrivit unor surse social-democrate.

”Deoarece a ieșit informația în spațiul public că nu pot fi dublate alocațiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară cu ordinea de zi: eliminarea pensiilor speciale”, a declarat Ciolacu, conform G4media.

Potrivit unor surse din PSD, sesiunea extraordinară ar urma să fie convocată în ultima săptămână din ianuarie, chiar înaintea finalului vacanței parlamentare.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după ce, joia trecută, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie supus votului proiectul de abrogare a pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor și polițiștilor, susținând că urgența adoptării actului normativ este dată de necesitatea finanțării legii prin care au fost dublate alocațiile pentru copii.

Citeşte şi: Social democraţii se reunesc în şedinţa CEX pentru a decide depunerea moţiunii de cenzură