Marcel Ciolacu, anunţ de ultimă oră despre majorarea pensiilor. Pentru cine va aduce poştaşul un plic mai greu de la 1 septembrie

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, în timpul unei vizite la Centrala Hidroelectrică Vidraru, că cei care au lucrat la construirea acestui baraj vor fi printre pensionarii care, la recalculare, vor avea cele mai importante creşteri de pensii.
Alina Costache
09 iul. 2024, 17:21
Marcel Ciolacu, anunţ de ultimă oră despre majorarea pensiilor. Pentru cine va aduce poştaşul un plic mai greu de la 1 septembrie
Ce se întâmplă cu pragul de impozitare a pensiilor. Modificările intră în vigoare de la 1 septembrie 2024

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, în judeţul Argeş, că cei care au lucrat la Vidraru vor fi printre pensionarii care, la recalculare, vor avea cele mai importante creşteri de pensii.

„Privim cu toţii acest baraj impresionant şi mărturisesc că simt o uriaşă mândrie faţă de trecut, dar şi o încredere totală faţă de viitor. În primul rând, sunt dator să transmit respectul meu total faţă de miile de muncitori care au lucrat pentru a ridica această adevărată operă de artă. A fost un efort incredibil, de zeci de mii de ore de muncă în condiţii deosebit de grele în care, din păcate, au fost şi accidente şi multe vieţi pierdute. Au forat (…) zeci de kilometri de galerii subterane, au excavat milioane de metri cubi de rocă şi au turnat mii de tone de beton ca să închidă acest baraj în arc, una dintre cele mai mari lucrări hidroenergetice din România. De aceea, toţi care au lucrat aici, la Vidraru, sunt atât pentru mine, şi sunt ferm convins că şi pentru dumneavoastră, adevăraţi eroi ai acestei ţări. Pentru munca lor desăvârşită, statul român are obligaţia să le arate respectul cuvenit. Iar asta facem prin majorarea şi recalcularea pensiilor din acest an, cu atât mai mult cu cât acest lucru va fi făcut de către o argeşeancă de-a dumneavoastră, împreună cu echipa ei de la Ministerul Muncii”, a afirmat Ciolacu.

„Așa este și firesc”, spune șeful Guvernului și al PSD.

 

Marcel Ciolacu  a punctat că aceştia vor fi printre beneficiarii celor mai importante creşteri de pensii în urma recalculării.

Citeşte şi

Pensii 2024. Anunţ oficial, creşte vârsta de pensionare pentru femei

„Cei care au lucrat aici, la Vidraru, de la mineri, zidari, dulgheri, sudori, mecanici, electricieni, vor fi printre pensionarii care, la recalculare, vor avea cele mai importante creșteri de pensii. Așa este și firesc. Asta înseamnă cu adevărat să prețuim munca în România”, a susținut Marcel  Ciolacu.

 

Contractul pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru, investiţie de peste 200 de milioane de euro, a fost semnat marţi în judeţul Argeş, în prezenţa premierului Marcel Ciolacu şi a ministrului Energiei, Sebastian Burduja.

Anunțul făcut de Ministrul Muncii! A început tipărirea deciziilor de recalculare a pensiilor

„Privesc cu multă încredere în viitor, pentru că niciodată în istoria sa modernă România nu a investit şi nu a construit într-un ritm mai susţinut ca acum. Sunt zeci de miliarde de euro investiţi în tot ceea ce înseamnă infrastructuri critice de transport, energie, sănătate şi în IT, iar investiţia de azi, de retehnologizarea şi amenajarea hidrotehnicii de la Vidraru, de peste 200 de milioane de euro, este unul dintre obiectivele esenţiale pentru sistemul nostru energetic. Această investiţie ne va permite să modernizăm această capodoperă a ingineriei româneşti, să putem obţine energie verde într-un mod şi mai eficient pe termen lung”, a declarat premierul Ciolacu la Hidrocentrala Vidraru.

Ministrul Energiei a subliniat, la rândul său, importanţa retehnologizării unui obiectiv energetic strategic.

„Vreau să vă felicit că aţi reuşit semnarea acestui contract, a şasea oară a fost cu noroc, deci a şasea licitaţie s-a atribuit (…). De asemenea, vineri a fost un an de la listarea Hidroelectrica, un moment foarte important (…). Cred că ceea ce s-a întâmplat aici, şi în anii ’60 şi ceea ce dumneavoastră aţi reuşit acum, dacă ar fi să caracterizez printr-un singur cuvânt, ar fi asumare (…). V-aţi asumat să înaintaţi cu acest proiect, pentru că prea mulţi ani de zile lucrurile nu s-au făcut, pentru că întotdeauna e mai simplu să spui ‘nu se poate'”, a spus Sebastian Burduja.”După 58 de ani de funcţionare a acestei centrale, una dintre principalele centrale prin care facem echilibrarea de sistem (…), se semnează primul contract de retehnologizare. (…) Responsabilitatea noastră este să construim ceva şi cred că cea mai mare mândrie a noastră este să lăsăm ceva în urmă”, a afirmat şi Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

La ceremonia de semnare a contractului a asistat şi ambasadoarea Croaţiei la Bucureşti, Marija Kapitanovic, în procesul de retehnologizare urmând să fie implicată şi o companie croată.

„Este un eveniment important pentru sectorul energetic românesc, dar şi pentru relaţiile bilaterale dintre România şi Croaţia. Koncar, compania implicată în proiect (…), reprezintă excelenţa în sectorul energetic”, a spus ambasadoarea.

***

Asocierea formată din Electromontaj (lider de asociere), Koncar – Engineering Co. Ltd. for Production and Services şi Butan Grup (subcontractant) a câştigat contractul pentru retehnologizarea Amenajării Hidroenergetice Vidraru, în valoare de 188,382 milioane de euro, fără TVA, a anunţat Hidroelectrica pe 1 iulie.

Potrivit sursei citate, AHE Vidraru este unul dintre cele mai emblematice obiective hidroenergetice din România iar centrala, cu o putere instalată de 220 MW, joacă un rol important pentru Sistemul Energetic Naţional.

Hidrocentrala Vidraru, pusă în funcţiune pe data de 9 decembrie 1966, utilizează potenţialul hidroenergetic al Argeşului pe un sector de 28 km lungime, între Cumpăna şi Oieşti, valorificând o cădere totală de apă de 324 de metri. Lacul de acumulare are un volum total de 465 milioane metri cubi, din care 320 milioane metri cubi reprezintă volumul util.

Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurării, al cincilea în Europa şi al nouălea în lume între construcţiile similare. Amenajarea asigură o producţie anuală de energie electrică de circa 400 GWh.

Până la procedura actuală, Hidroelectrica a realizat, începând cu anul 2016, alte cinci procese de achiziţie pentru retehnologizarea centralei hidroelectrice Vidraru, cauza principală a neatribuirii acestora fiind neconformitatea ofertelor primite cu cerinţele caietului de sarcini, precizează compania.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi furnizează servicii tehnologice pentru Sistemul Energetic Naţional. Compania operează 187 de centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW. În plus, deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW şi o cotă de 13,09% din piaţa de furnizare.

 

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'