Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile speciale! ”Suntem un pic presați de timp”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că până la 1 noiembrie România trebuie să aibă tot procesul parlamentar închis, cu tot cu decizia CCR, în ceea ce privește pensiile speciale.

27 sept. 2023, 21:01
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile speciale! ”Suntem un pic presați de timp”
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile speciale!

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile speciale! Șeful Executivului a subliniat că dacă legea nu este adoptată în timp util, România va depune cererea de plată numărul trei fără închiderea jalonului, însă va pierde 1,4 miliarde de euro.

Citește și Cu cât cresc pensiile românilor din 1 ianuarie 2024. Marcel Ciolacu: „Majorăm pensiile să închidem din inechități”

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre pensiile speciale!

„Noi până la 1 noiembrie trebuie să avem tot procesul parlamentar închis, cu tot cu decizia CCR. Suntem un pic presaţi de timp. Dacă nu închidem acest jalon, vom depune fără închiderea acestui jalon, iar România va pierde 1,4 miliarde de euro. Poți să rezolvi și după 1 noiembrie, că ai șase luni. Oricum, plățile se fac în lunile februarie, martie”, a declarat Marcel Ciolacu, la interviurile digi24.ro.

Marcel Ciolacu a subliniat că mai sunt doar trei lucruri care trebuie negociate.

„Ultimele negocieri pe care le avem, mai sunt trei lucruri de negociat, sunt unde ne încadrăm cu calculul, ce luni se iau în calcul când se calculează pensia magistraţilor. Ştiţi foarte bine că a fost pe ultima lună. Vă aduceţi aminte că a fost un procuror general care a ieşit cu 120.000, că şi-a pus toate veniturile într-o singură lună? Procuror general al României, să faci o şmecherie să îţi pui toate veniturile în ultima lună, să ieşi la pensie cu 120.000. Nu există măgărie mai mare pe care să poţi să o faci faţă de un popor întreg, după ce ai fost procuror, tu împărţeai dreptatea”

Premierul a subliniat că este această negociere, iar ultimul draft a fost trimis de Ministerul Justiţiei acum 48 de ore.

„Aşteptăm răspunsul Comisiei, unde este linia roşie unde ne putem încadra, să facem amendamentele şi să le trecem prin Parlament (…) Sunt ferm convins că va fi atacată din nou la CCR şi aşteptăm pe urmă decizia CCR. Toate aceste lucruri trebuie să se închidă până în 1 noiembrie. Din punctul meu de vedere solicitările Comisiei sunt de bun simţ şi cred că pot fi respectate. Dacă dorim să rămână cu pensiile şi cei care nu sunt acum în sistem, poate nici nu s-au născut, dar ne gândim să ne ducem până în 2080, eu cred că e un pic cam mult. Eu cred că Comisia a fost corectă şi a venit cu nişte propuneri total de bun-simţ”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu, despre Pilonul II: ”Nu suntem în Evul Mediu, nu dăm foc la vrăjitoare şi nu infierăm oamenii”