Marcel Ciolacu, anunţ de ultimă oră despre schimbarea impozitului pe proprietăţi. „E trecut în PNRR de către fosta guvernare”

Preşedintele PSD a vorbit, joi, despre posibile schimbări în ceea ce priveşte impozitarea persoanelor care deţin mai multe imobile sau mai mult de două maşini.

17 feb. 2022, 23:02
Marcel Ciolacu, anunţ de ultimă oră despre schimbarea impozitului pe proprietăţi. „E trecut în PNRR de către fosta guvernare”

Marcel Ciolacu a explicat că impozitul pe proprietăţi se numără printre măsurile care figurează în PNRR. Liderul PSD a amintit că acest venituri ajung la administraţiile locale.

„E trecut în PNRR. Scrie la impozitare pe proprietăţi. Din construcţia veniturilor, mi se pare că avem cea mai mică, 2,2 pe o medie europeana de 4,6 din impozitarea proprietăţilor. Dacă remarci nu trebuie să vii să-l corectezi? Nu putem să rămânem cu cele mai mici venituri din construcţia PIB din Uniunea Europeana. E normal să reaşezi periodic. Dar nu e o creştere, repet, poate scazi în altă parte. Veniturile la proprietăţi să ştiţi că merg la autorităţile locale, se dezvoltă, nu trebuie să ceară mereu de la bugetul consolidat”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat joi la Europa FM, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre criza energetică. „Preţul pentru IMM-uri şi zona casnică trebuie să rămână un preţ reglementat”

Preşedintele PSD a reacţionat după ce a fost întrebat despre propunerea ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, de exemplu, să plătească mai mulţi bani, precum şi cei care au mai mult de două maşini.

Totodată, Marcel Ciolacu sa explicat că, din punctul său de vedere, este o greşeală să creşti taxe, atunci când nu ai o creştere economică.

„Niciodată când nu ai creştere economică nu poţi mări taxele fiindcă greşeşti. Dar când iei, le poţi aşeza. Când iei toate construcţia veniturilor la buget din taxe, vezi anumite disproporţii. Ne comparăm cu ţările dezvoltate şi încercăm să mergem spre acel trend sau rămânem în bula noastră de a inventa mereu apa caldă?

Anul acesta nu că intenţionez, e trecut atât în PNRR de către fosta guvernare, cât şi în programul de guvernare că vom discuta despre Codul Fiscal. Rămân la părerea mea, de exemplu despre cota unică mult disputată şi stiu că mediul de afaceri are o anumite reţinere, o înţeleg, e îndreptăţită, eu nu ştiu în acest moment care este cota unică în Romania. Poate găsim o cotă unică care totuşi să fie cota unică”, a conchis Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

Într-un interviu acordat Hotnews, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat modificarea Codului fiscal, de la jumătatea anului, care ar urma să intre în vigoare din 2023, după ce va exista o dezbatere cu toţi actorii implicaţi.

Câciu a menţionat că, pe zona de taxare a proprietăţilor, este posibil ca persoanele fizice care au mai multe apartamente, de exemplu, să plătească mai mulţi bani, precum şi cei care au mai mult de două maşini.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: Consultanță pe zeci de mii euro! Asta îi definește pe acești umflați pe bani publici de la USR!