Marcel Ciolacu anunţă că PSD depune moțiune de cenzură pe 14 iunie pentru demiterea Guvernului Cîţu

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat în plen că social-democraţii vor depune moțiune de cenzură pe 14 iunie pentru înlăturarea Guvernului Cîţu.

26 mai 2021, 15:13
Marcel Ciolacu anunţă că PSD depune moțiune de cenzură pe 14 iunie pentru demiterea Guvernului Cîţu
Sursa foto: Inquam Photos

PSD depune moțiune de cenzură pe 14 iunie, a anunţat preşedintele PSD Marcel Ciolacu.

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul parlamentului PNRR. Tot ce știm e că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Pentru toți râmânii răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur: pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul Guvernului în privința PNRR”, a anunţat Marcel Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

Citeşte şi: Florin Cîţu: „Proiectele din PNRR trebuie finalizate până în 2026, altfel pierdem banii. De aceea nu am introdus unele proiecte de care vorbeşte opoziţia” VIDEO

Marcel Ciolacu, la dezbaterile pe marginea PNRR: „Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al UE”

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a criticat în termeni duri prezentarea PNRR făcută de premierul Florin Cîţu în Parlament. „Tot ce vreți e creșterea taxelor, înghețarea pensiilor și tăierea salariilor”, a spus Ciolacu de la tribuna Parlamentului.

„Domnule premier, sper că reveniți la microfon, ca să ne prezentați totuși planul. De data asta nu ați mai avut pe unde să fugiți. Afară vă așteaptă fermierii să le spuneți de ce agricultura primește zero euro prin PNRR, în timp ce firmele de consultanță primesc 2 miliarde de euro. Luați-l și pe dl Orban și spuneți-le oamenilor de ce nu ați plătit despăgubirile pentru seceta de anul trecut”, a spus Marcel Ciolacu.

„A fost nevoie de institențele PSD ca să veniți azi în Parlament. Ați vrut să ascundeți românilor adevărul despre PNRR. Și nici măcar azi nu ați făcut public planul pentru toți românii. Mă uit la parlamentarii PNL, USR, UDMR – dvs. ați văzut acest plan? Știți ce conține acest plan? Dacă știe vreunul dintre dvs îl invit să ne spună. Dle Orban, dvs ați văzut acest plan? L-ați citit? Îl aveți în detaliu?

Florin Cîţu la prezentarea PNRR: „Proiectele din PNRR trebuie finalizate până în 2026, altfel pierdem banii. De aceea nu am introdus unele proiecte de care vorbeşte opoziţia”

Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al UE către clientela de partid și firmele sale de consultanță. Apropo dle Barna, câte rude aveți pe lista de așteptare la proiectele din PNRR?
Tot ce v-a cerut PSD a fost transparență, descentralizare și sprijin pentru firmele românești”,  a mai spus Marcel Ciolacu.