EXCLUSIV Marcel Ciolacu anunţă că PSD va da premierul din mai: „Se respectă înţelegerile, nici nu s-a pus problema să nu se respecte înţelegerile”

Întrebat, luni seară, la România TV, dacă va mai sta la guvernare, Marcel Ciolacu a răspuns că acest lucru este asumat de PSD.

17 oct. 2022, 23:00
EXCLUSIV Marcel Ciolacu anunţă că PSD va da premierul din mai: „Se respectă înţelegerile, nici nu s-a pus problema să nu se respecte înţelegerile”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul său nu are motive să nu mai stea la guvernare şi că în coaliţia de guvernare se respectă înţelegerile, deşi există păreri divergente,

”De ce să nu stăm la guvernare, ne-am asumat şi eu şi partidul. Nu-s atât de ipocrit Cred că  fiecare om politic are şi bune şi rele. În momentul acesta trebuie să facem faţă acestor crize şi să avem o guvernare cât mai eficientă astfe încât şi mediul de afaceri şi populaţia să simtă cât mai puţin. E un întreg tablou”, a declarat Marcel Ciolacu, în exclusivitate la emisiunea Punctul Culminant, de la România TV.

Marcel Ciolacu, anunţuri pentru români: Salariul minim de 3.000 lei şi o creştere de minim 10% a pensiilor, într-o singură tranşă

Întrebat dacă se respectă şi înţelegerea potrivit căreia în jumătate de an va fi premier, Ciolacu a răspuns că în general, deşi sunt păreri divergente, înţelegerile se respectă în coaliţie.

”Se respectă înţelegerile, nici nu s-a pus problema să nu se respecte înţelegerile în acest moment, în coaliţie. Avem păreri divergente. Reprezentăm, totuşi, două familii politice diferite. În perioade de criză nu mai există baza, ideologia, în perioada de criză baza sunt românii, populaţia şi economia. (…) Când se face transferul, o să fie un guvrtn nou, va trece prin parlament”, a adăugat Ciolacu.

Ciolacu: Era normal ca ministrul Apărării să aibă o discuţie cu premierul. Dacă va interveni o demisie, atunci vom lua act de ea

Marcel Ciolacu a afirmat că era normal ca premierul Nicolae Ciucă să discute cu ministrul Apărării Vasile Dîncu, după afirmaţiile celui din urmă despre războiul din Ucraina. Liderul PSD a adăugat, întrebat ce se va întâmpla dacă va demisiona ministrul, că atunci va lua act de acest lucru. El a reiterat faptul că vrea să stea de vorbă cu şeful Executivului, iar dacă acesta „consideră că un ministru trebuie schimbat din funcţie, atunci vine cu o propunere în coaliţie”.

Marcel Ciolacu, despre remanierea lui Vasile Dîncu: „Acest lucru îl discutăm în coaliţie”

„Eu nu am avut o discuţie cu premierul. Era normal ca ministrul Apărării să aibă o discuţie cu premierul. Dacă premierul consideră că un ministru trebuie schimbat din funcţie, atunci vine cu o propunere în coaliţie. Am spus eu ceva de calibrare? O singură dată i-am atras atenţia domnului ministru şi am făcut-o corect. Domnul ministru trebuie să se pună de acord cu premierul pe comunicare. Sancţiunile nu le fac eu. Acest lucru vine la propunerea premierului. Puteţi să mă întrebaţi de 100 de ori acelaşi lucru, eu nu intru pentru atribuţiile premierului. Cred că e normal să am o discuţie cu premierul şi sigur voi comunica”, a declarat, Marcel Ciolacu, luni la Parlament.

Chestionat dacă îl mai susţine în funcţia de ministru al Apărării pe Vasile Dîncu, liderul PSD a răspuns: „Vreau să am, în primul rând, o discuţie cu premierul. După aceea e normal să am o discuţie cu colegii din partid şi aşa intrăm într-o normalitate”.

Întrebat ce îi va transmite premierului Ciucă, Marcel Ciolacu a replicat: „Cred că domnul premier trebuie să îmi transmită, fiindcă dânsul e decidentul”. „Vom lua act de demisie”, a adăugat Ciolacu, întrebat ce se va întâmpla dacă va interveni o demisie a lui Dîncu din Guvern.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a fost, luni la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Nicolae Ciucă despre afirmaţiile sale privind negocierile de pace în Ucraina. Şeful Executivului anunţa, la Mioveni, că va avea o discuţie cu ministrul despre afirmaţiile sale controversate pe această temă care, spunea şeful Executivului, nu reprezintă poziţia oficială a Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a confirmat întâlnirea de luni de la Palatul Victoria. El a explicat că temele abordate în cadrul întâlnirii au vizat reuniunea miniştrilor apărării din NATO de la Bruxelles şi calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental.