Marcel Ciolacu anunţă ce se întâmplă cu majorarea salariului. Cine sunt românii care vor avea minim 3.000 de lei

Marcel Ciolacu a făcut, joi seară, noi precizări privind pachetul de măsuri sociale ce urmează să-i ajute pe români să facă faţă mai uşor scumpirilor. Liderul PSD a spus dacă va mai creşte sau nu salariul minim pe economie.

07 apr. 2022, 22:54
Marcel Ciolacu anunţă ce se întâmplă cu majorarea salariului. Cine sunt românii care vor avea minim 3.000 de lei

Marcel Ciolacu, anunţul care îi vizează pe toţi românii. Liderul PSD a vorbit, joi seară, despre pachetul de măsuri sociale şi economice care se află pe masa Guvernului. Forma finală urmează să fie anunţată luni, 11 aprilie.

Marcel Ciolacu anunţă ce se întâmplă cu majorarea salariului

Liderul PSD a declarat că salariul românilor ar putea creşte cu 200 de lei, bani ce ar urma să fie neimpozabili. De asemenea, pachetul de măsuri sociale prevede creşteri salariale în agricultură, salariul minim urmând să ajungă la 3.000 de lei.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, după condamnarea Elenei Udrea: „Nu pot să mă bucur. Cred că toţi oamenii politici trebuie să învăţăm din asta”

Tot joi seară, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus dacă se vor mai majora sau nu pensiile anul acesta.

„În cazul în care aceste măsuri pe care le va lua Guvernul vor avea efectul scontat, categoric da”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Preşedintele PSD a declarat că România ar putea fi lovită de o criză economică, precizând că este pentru prima dată la noi în țară când o astfel de situația se anticipează și se impune dinainte un plan de măsuri de sprijin.

„Este prima oară când vorbim de 17,3 miliarde de lei, acest pachet, cu o extensie de până la 4 miliarde de euro, în care componenţa economică şi efortul în zona economică este mai mare decât în zona socială, astfel încât să se pornească investiţiile şi să se elimine blocajele din infrastructura mare.

În acest moment, avem investiţii de aproape 40 de miliarde de lei blocate în diverse nivele de execuţie. Asta cred că săptămâna viitoare Guvernul trebuie să dea această Ordonanţă pe materialele de construcţii.

5 miliarde vor merge către deblocarea investiţiilor, atât din buget naţional cât şi din fonduri europene, şi încă 5 miliarde pe scheme de ajutor punctuale. La PSD am identificat zona de industrie alimentară, procesare, ca să se dezvolte într-un ritm accelerat”, a explicat Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, printre măsurile discutate în coaliţia de guvernare s-a aflat şi posibilitatea amânării ratelor. Ciolacu a precizat că această măsură a fost agreată şi de bănci.

Pachetul de măsuri sociale va include și voucherele cu valoare de 50 de euro, pe care românii cu venituri mici le pot folosi pentru achiziția de alimente.

„Primul lucru când am intrat la guvernare a fost pachetul social, după a venit criza în energie. Nu exista un preţ predictibil la energie electrică şi la gaze. În acest moment în zona de energie avem un preţ predictibil. Oameni de afaceri îşi pot face planul de business pe baza unor preţuri predictibile. Este şi normal să vii acum şi cu o latură socială. S-a reuşit să ţinem inflaţia cu o singură cifră şi sperăm cu aceste măsuri să continuă. Am reuşit, împreună cu BNR, să ţinem cursul valutar sub 5 lei”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi Românii şi-ar putea amâna din nou ratele la bănci. Marcel Ciolacu: A fost discutat și cu băncile, s-a ajuns la un acord

Ce se întâmplă cu legea offshore. Ciolacu: O să semnăm proiectul şi îl depunem în Parlament

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că legea offshore, care permite exploatarea gazelor din Marea Neagră, va fi depusă la Parlament săptămâna viitoare, proiectul urmând a fi semnat de către cei trei lideri ai partidelor din coaliţia de guvernare.

„Toţi trei (liderii partidelor din coaliţia de guvernare – n.r.) o să semnăm proiectul săptămâna viitoare, îl depunem în Parlament pe procedură de urgenţă. La ultima coaliţie am avut discuţii, am hotărât parametrii legii şi va intra în Parlament săptămâna viitoare. Şi eu şi domnul Ciucă – pentru că suntem toţi parlamentari – domnul Kelemen Hunor vom semna legea, toţi liderii coaliţiei”, a declarat liderul PSD într-o emisiune la Antena 3.

Acesta a susţinut că depunerea la Parlament este o „cale mai uşoară” decât promovarea proiectului de lege prin Guvern.

„Şi am făcut şi modificarea, nu este numai offshore, este şi onshore, pentru adâncime, pentru deep, făcută pe aceeaşi legislaţie, adică şi Romgazul va beneficia de aceleaşi facilităţi”, a adăugat Marcel Ciolacu.