Marcel Ciolacu anunţă schimbarea radicală a legislaţiei după scandalul „azilelor groazei”. „Astfel de cazuri nu vor mai putea exista!” VIDEO

Marcel Ciolacu, liderul PSD şi premierul României, anunță o adevărată revoluție legislativă după cazurile "azilelor groazei". Astfel, Guvernul pregăteşte o schimbare radicală a legislației privind asistența socială.

08 sept. 2023, 10:59
Marcel Ciolacu anunţă schimbarea radicală a legislaţiei după scandalul „azilelor groazei”. „Astfel de cazuri nu vor mai putea exista!” VIDEO
Marcel Ciolacu anunţă schimbarea radicală a legislaţiei după scandalul "azilelor groazei". "Astfel de cazuri nu vor mai putea exista!"

Marcel Ciolacu anunţă schimbarea radicală a legislaţiei după scandalul „azilelor groazei”. În ședința de Guvern, Marcel Ciolacu a anunțat că întreg sistemul va fi reformat din temelii și vor fi introduse inclusiv sancțiuni penale.

„Astăzi avem în dezbatere Legea pentru modificarea și completarea legislației privind asistența socială. Cum am promis, începem să reformăm din temelii sistemul de asistență socială, iar acesta este primul pas. Prin noul cadru legislativ, cazuri precum cele ale „azilelor groazei” din ultimele luni nu vor mai putea exista! Noua lege vine cu schimbări majore: au fost înăsprite criteriile de acreditare și licențiere a serviciilor sociale. Nu mai permitem funcționarea vreunui centru social fără vizita în teren a specialiștilor, în cel mult 15 zile de la transmiterea cererii de licențiere”, a spus premierul României.

Citeşte şi: FOTO | Gata de alegeri: Firea și Pandele au uitat de azilele groazei. S-au pozat la cules de roșii. Boc a făcut la fel: „După muncă, și răsplată!”

„Licența provizorie se reduce de la 12 luni la 3 luni și introducem controalele inopinate! Pentru că furnizorii trebuie să respecte constant legea, nu doar când se licențiază! În premieră, introducem sancțiuni penale pentru încălcările noii legislații. Iar amenzile cresc până la 100.000 de lei. De aceea, o felicit pe doamna ministru Simona Bucura-Oprescu și o susțin total!”, a mai precizat Marcel Ciolacu.