Marcel Ciolacu anunţă „un nou jaf naţional al coaliţiei de dreapta”

Președintele PSD Marcel Ciolacu reclamă "un nou jaf național al coaliției de dreapta: vânzarea pământului agricol românesc!".

15 mart. 2021, 15:53
Marcel Ciolacu anunţă „un nou jaf naţional al coaliţiei de dreapta”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că zeci de senatori şi deputaţi de la PNL şi USR-PLUS au depus la Senat un proiect de lege prin care va fi permisă vânzarea pământului agricol românesc.

Citeşte şi: Scumpiri în lanţ ale produselor agricole. Ministrul Oros a majorat taxele pentru agricultori

„Un nou jaf național al coaliției de dreapta : vânzarea pământului agricol românesc! 100 de miliarde de euro – atât este valoarea terenului agricol al României.
Prin legislația adoptată anul trecut, în acord cu legislația europeană, i-am împiedicat să mai vândă aceste terenuri străinilor. Pentru a proteja atât fermierii, cât și statul român în condițiile în care deja 4 milioane de hectare de pământ nu mai sunt ale românilor!
Ce fac ei acum ?! 61 de deputați și senatori ai Puterii, în frunte cu ministrul Agriculturii #AdrianOros, au depus la Senat un proiect de lege prin care să se dea din nou drumul vânzării pământului românesc! Concret, dispar condițiile privind domiciliul și rezidența, dar – mai ales – dispar și interdicțiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor.
Asta e reforma lor! În loc să sprijine fermierii români, ei dau liber samsarilor de terenuri.
Cum își va putea asigura România consumul intern dacă pământul nu îi mai aparține ?!
Cum vom putea spera să nu mai fim o mare piață de desfacere pentru toate porcăriile pline de pesticide venite din afară ?!
Nicicum! Dacă ei distrug acum tot!”, a scris Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Marcel Ciolacu mai scrie că „prin comparație, cele 10 miliarde de euro pe care vor să-i obțină din vânzarea companiilor românești vor părea un mizilic”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu a vorbit despre marile alegeri din PSD. Ce se va întâmpla cu conducerea partidului: E un congres piramidal, de la bază către vârf!