Marcel Ciolacu, apel la liderii partidelor parlamentare: Să ne întâlnim și să găsim împreună o soluție pentru a scoate România din criză. Să aducem un Guvern de experți

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a făcut apel către liderii partidelor parlamentare ca în condiţiile în care Guvernul lui Dacian Cioloş nu are nicio şansă să treacă de votul Parlamentului, să se întâlnească de urgenţă pentru a găsit o soluţie prin care să scoată România din criză. "Să aducem un Guvern de experți", a spus liderul PSD.

20 oct. 2021, 12:13
Marcel Ciolacu, apel la liderii partidelor parlamentare: Să ne întâlnim și să găsim împreună o soluție pentru a scoate România din criză. Să aducem un Guvern de experți

Guvernul Cioloş nu va primi susţinerea Parlamentului şi este nevoie urgentă de o întâlnire a liderilor partidelor parlamentare pentru a scoate ţara din criză, este de părere Marcel Ciolacu.

„În timp ce noi am stat aici două ore să facem aici politică, alte câteva zeci de români au pierdut lupta cu viaţa. LLa fiecare două minute şi jumătate, un român moare răpus de COVID. Asta este moştenirea lăsată de ultima guvernare. În această sală în care azi s-au rostit discursuri, încap maximum 500 de persoane. Gândiţi-vă că azi am fi o sală arhiplină şi la balcoane şi am fi 574 de oameni. Ieri, 574 de români ca dumnevoastră au murit de COVID. 574 de români care nu mai sunt. 574 de familii rămase fără cineva drag.

Citeşte şi: Ședință de urgență la Palatul Cotroceni pentru stabilirea de noi restricții. Klaus Iohannis: „Sunt necesare măsuri urgente, e nevoie de ele acum!”

Sunt copii care mor în timp ce clasa politică se ţine de tot de felul de jocuri ridicole şi pentru accede la putere. 3.200 de români au murit doar în ultima săptămână. O comună din România a dispărut pur şi simplu într-o săptămână şi noi mai venim de la această tribună şi mai facem exerciţii de imagine”, a spus Marcel Ciolacu, în şedinţa de plen în care premierul desemnat Dacian Cioloş a cerut votul de încredere al Parlamentului.

Liderul PSD are şi soluţia: un Guvern din care să facă parte specialişti şi experţi în sănătate.

„Noi mai avem tupeu să ţinem discursuri? Să le spunem oamenilor că sunt responsabili? Noi mai stăm să analizăm cine Spartan şi Superman? Chiar nu ne pasă deloc de ceea ce se întâmplă?

Acest joc al actualei puteri a mers prea departe. Egoismul, aroganţa şi lipsa de asumare ne-au adus în această situaţie dramatică. Eu consider că ne-am certat suficient. Atunci când e nevoie de excavator să îngropăm morţii, înseamnă că e prea mult. Toată această luptă politică face rău tuturor. Este o demenţă din care fiecare vrea să iasă cu cât mai multe procente. Aşa nu se mai poate!

E clar că acest Guvern nu are cum să treacă. Știe și dl Cioloș, știe toată lumea. Este o bătaie de joc la adresa românilor. Nu putem accepta un ministru al Sănătății care este părtaș la acest dezastru sanitar.

Citeşte şi: Gabriela Firea are COVID-19 deşi e vaccinată cu a treia doză. „Toți din casă suntem vaccinați, dar acum suntem pozitivi”

Dar trebuie să punem urgent ceva în loc. De aceea, fac un apel către toți șefii de partide! Vă cer să ne întâlnim imediat și să găsim împreună o soluție pentru a scoate România din criză!

Gata cu politica! Nu se mai poate așa. Trebuie să facem altceva. Trebuie ca politicienii să facă un pas în spate. Și să aducem specialiști și experți în sănătate care să vină urgent cu un proiect prin care să reducem numărul de morți. Avem medici foarte buni si aici în Parlament.

Spectacolul politic sinistru trebuie să înceteze! Vă cer să fiți măcar în al 12-lea ceas bărbați de stat! Vă cer să fiți alături de români în acest război cu moartea! Vă cer să trecem împreună România peste acest dezastru sanitar! Vă cer să nu rămâneți o pată urâtă și neagră în istoria acestei țări!”, a spus Marcel Ciolacu.