Marcel Ciolacu aruncă bomba despre măsurile de austeritate! ”Eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a vorbit marți despre măsurile de austeritate, dar și despre noile pachete fiscal-bugetare. Șeful Executivului a subliniat că până la finalul acestei luni va fi gata actul normativ care prevede creșterea salariilor românilor.

05 sept. 2023, 11:53
Marcel Ciolacu aruncă bomba despre măsurile de austeritate! ”Eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile”

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre măsurile de austeritate! Premierul României a ținut să precizeze că nu va fi nicio austeritate de la 1 octombrie.

Citește și Schimbări importante de la 1 octombrie 2023, măsuri de austeritate cu impact direct în buzunarul românilor

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre măsurile de austeritate!

”Continuăm să scriem actul normativ pe urmă va fi pus în transparență cum este legal. Până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea de răspundere în Parlament. Să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanțe de completare (…) Am așteptat și am vorbit despre așa-spusa austeritate, dar eu am văzut în actul normativ că o să crească salariile și nu-i nicio austeritate. Am explicat de fiecare dată că România a învățat din fosta criză când s-a făcut o greșeală majoră tăind salariile la români. Cu adevărat unii care au salarii foarte mari din punctul meu de vedere în sistemul bugetar să beneficieze de vouchere de vacanță la fel ca și românii care au salariul minim pe economie, dar nu am văzut nimic de austeritate. Acum, cum am așteptat și am suportat această austeritate două luni, putem să mai stăm două trei zile”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul României a vorbit și despre cele trei pachete pentru combaterea evaziunii, reforma din sistemul administrativ și pachetul fiscal.

”Primul pachet pe care mi-l va finaliza domnul ministru va fi cel pe combaterea evaziunii și pe urmă va fi reforma din sistemul administrativ și avem dialog și cu Administrația Centrală și cu partenerii sociali și cu Administrația Locală, e un lucru cât se poate de normal și al treilea este pachetul fiscal astfel încât România să fie sustenabilă și anul acesta, dar și în anii viitori până când țara noastră va veni cu o reformă care va fi prinsă în PNRR ca și jalon”, a mai spus premierul.

Întrebat dacă pentru bănci va exista o taxă nouă, premierul a răspuns: ”Veți vedea în două trei zile tot pachetul pentru că va fi pus, nimeni nu îl va trece noaptea pe furiș. Va fi în transparență deoarece el trece prin Guvern, unde trebuie să primească avizele.”

Citește și Măsuri de austeritate în Guvernul Nicolae Ciucă. Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor în 2023