Marcel Ciolacu aruncă bomba în scandalul privind taxa de solidaritate OMV Petrom. ”Românii nu ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a sărit joi în apărarea ministrului Finanțelor și a spus că regulamentul privind taxa pe solidaritate în România a fost considerat de Comisia Europeană ca fiind ”transpus corect și fără nici o modificare”.

09 feb. 2023, 13:20
Marcel Ciolacu aruncă bomba în scandalul privind taxa de solidaritate OMV Petrom. ”Românii nu ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare”
Marcel Ciolacu aruncă bomba în scandalul privind taxa de solidaritate OMV Petrom

Marcel Ciolacu aruncă bomba în scandalul privind taxa de solidaritate OMV Petrom. Declarația lui Marcel Ciolacu a venit la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a declarat că Ministerul de Finanţe trebuie să clarifice dacă OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate în România.

Citește și Cărbunaru, despre anunţul OMV cu privire la taxa de solidaritate: „Vă asigur că legislaţia din România va fi respectată, indiferent despre ce entitate discutăm”

Marcel Ciolacu aruncă bomba în scandalul privind taxa de solidaritate OMV Petrom

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu a transmis ministrul Energiei, care a fost negociatorul din partea României la Comisia Europeană, nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor pe tot parcursul negocierii regulamentului.

”Românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare.

Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor! În privința discuțiilor din spațiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect și fără nici o modificare! Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor.
Ministerul Finanțelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituții pe OUG care implementa taxa de solidaritate”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre rocada PNL- PSD care ar urma să aibă loc în luna mai. Liderul social-democrat care ar urma să preia funcția de șef al Executivului a subliniat faptul că desemnarea premierului aparține președintelui.

”Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, potrivit Constituției. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua și ne vom atinge obiectivele sociale și economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citește și Radu Oprea: „Rareş Bogdan, în loc să îl întrebe pe Virgil Popescu de ce a eşuat la negocierea regulamentului european care impune limitele pentru care OMV plăteşte sau nu taxa de solidaritate, dă vina pe Ministerul Finanţelor”