Marcel Ciolacu, atac dur la adresa ministrului Educației după rezultatele PISA: Îi cer ministrei Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în Învățământ. Nu ne putem aștepta ca doar mărind salariile să se întâmple o minune

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, vineri, în şedinţa de Guvern, ministrului Educaţiei, Ligia Deca, după rezultatele testelor PISA, să vină cu soluţii privind criteriile de performanţă în învăţământ, el arătâne că orice cheltuială trebuie însoţită şi de o reformă şi să aibă ca rezultat performanţa. ”Nu ne putem aştepta ca, doar mărind salariile, să se întâmple o minune, pentru că nu se va întâmpla! Aşadar, trebuie introduse criterii de perfomanţă în funcţie de care salariile vor creşte!”, a spus premierul.

08 dec. 2023, 12:08
Marcel Ciolacu, atac dur la adresa ministrului Educației după rezultatele PISA: Îi cer ministrei Deca să vină cu soluții privind criteriile de performanță în Învățământ. Nu ne putem aștepta ca doar mărind salariile să se întâmple o minune

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Educației, Ligia Deca, să vină cu soluții pentru criterii de performanță în Învățământ în urma rezultatelor slabe obținute la testele PISA 2022.

”După rezultatele României la testele PISA, îi cer doamnei ministru Deca să vină cu soluţii privind criteriile de performanţă în învăţământ. Orice cheltuială trebuie însoţită şi de o reformă şi să aibă ca rezultat performanţa! Nu ne putem aştepta ca, doar mărind salariile, să se întâmple o minune! Pentru că nu se va întâmpla! Aşadar, trebuie introduse criterii de perfomanţă în funcţie de care salariile vor creşte!”, a spus Marcel Ciolacu.

Citește și: Salarii profesori 2024. Vacanţa de iarnă s-ar putea prelungi cu o grevă, dascălii pierd 27% din majorarea promisă de la 1 ianuarie

Premierul a spus că pentru 2024 va fi „cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru Educație“.

”Vă anunţ că în acest weekend vom lucra împreună pe proiectul de buget pe 2024, unde investiţiile reprezintă fundamentul viziunii noastre de dezvoltare economică. De asemenea, va exista cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru Educaţie, ca să fie clar pentru toată lumea”, a spus premierul în şedinţa Executivului.

Legile Educației prevăd o alocare de cel puțin 15% din cheltuielile Bugetului General Consolidat, iar într-un proiect de Ordonanță de Urgență consultat de Edupedu.ro, făcut de Ministerul Finanțelor (PNL) și Ministerul Justiției (PNL) apar prorograte exact articolele cu prevederea legată de finanțare din ambele legi – 198 și 199/2023.