Marcel Ciolacu: „Avem informaţii de la Comisia Europeană că domnul ministru al Agriculturii s-a dus cu planurile de irigaţii de pe vremea lui Ceauşescu”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că are informaţii de la Bruxelles conform cărora ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a prezentat Comisiei Europene "planurile cu irigaţiile de pe timpul lui Ceauşescu" pentru a accesa fonduri în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

19 mai 2021, 23:18
Marcel Ciolacu: „Avem informaţii de la Comisia Europeană că domnul ministru al Agriculturii s-a dus cu planurile de irigaţii de pe vremea lui Ceauşescu”

Marcel Ciolacu spune că, după ce au repetat în nenumărate rânduri că vor să transparentizeze administraţia, actualii guvernanţi au secretizat toate datele din timpul pandemiei şi refuză să voteze constituirea unei comisii parlamentare de anchetă menită să facă lumină în acest caz.

„Acuma, eu nu vreau să fiu răutăcios. Avem informaţii şi noi din cadrul Comisiei Europene, e şi normal. Am şi cerut în urma faptului că, dacă nu avem acces la informaţii de la transparenţii de acum un an de zile, doi ani – ştiţi că se băteau cu pumnii în piept că-s transparenţi, că vor aflarea adevărului, între timp nu mai votează nici comisii în Parlament să aflăm adevărul, au manipulat toate raportările din timpul pandemiei – am aflat cum s-a dus domnul Oroş la Comisie.

Marcel Ciolacu: „S-a dezvoltat tehnologia în 30 de ani, nu te duci ca pe vremea lui Ceauşescu”

Domnul ministru al Agriculturii s-a dus cu planurile cu irigaţiile de pe timpul lui Ceauşescu. Oamenii ăia s-au uitat: dom-le, nu eşti om serios, s-a dezvoltat tehnologia în 30 de ani, adică nu mai e cu irigaţiile, cu canalul. Între timp, e altă tehnologie. Am solicitat patru miliarde de euro pentru irigaţii, având anul trecut un an de secetă când nu s-au dat despăgubirile şi având totuşi efectul anului trecut care este evident că trebuie un program naţional de irigaţii moderne, nu pe timpul lui Ceauşescu te duci…”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, în emisiunea Punctul Culminant, de la România Tv.

Liderul PSD a adăugat că „în acest moment în PNRR nu este prins niciun metru de irigaţii”, el adăugând că nu îl „încântă” faptul că ministrul Agriculturii a mers „nepregătit” la discuţiile cu Comisia Europeană.

Citeşte şi: EXCLUSIV Martorul protejat Alin Brâncuşi, forţat de Protecţia Martorilor să plece din România: „Dacă te găsim cu două gloanţe în piept, spunem că te-ai împuşcat singur” VIDEO