Marcel Ciolacu, avertisment despre explozia facturilor. „Energia din România este mai scumpă decât în Germania. Trebuie să luăm măsuri”

Preşedintele PSD a atras atenţia că, în acest moment, preţurile la energie în România sunt mai mari decât în Germania.

09 feb. 2022, 10:36
Marcel Ciolacu, avertisment despre explozia facturilor. „Energia din România este mai scumpă decât în Germania. Trebuie să luăm măsuri”

Marcel Ciolacu s-a luat cu mâinile de cap, după ce s-a consultat cu specialişti din Guvern şi cu cei din PSD în legătură cu facturile la energie.

„În primul rând, înlocuirea o face primul ministru sau propunerea o face primul ministru în cadrul coaliției. Nu s-a întâmplat, până acum, acest lucru (schimbarea miniștrilor n.r.). Domnul Cîțu ar trebui să rămână în zona de construcție și să rămânem în zona așteptărilor românilor. Avem această creștere a prețurilor la energie și românii așteaptă să o rezolvăm”; a declarat preşedintele PSD, la Antena 3.

Citeşte şi: Lovitură pentru românii cu credite în lei. ROBOR creşte abrupt, anticipând majorarea dobânzii cheie la 2,25%

Marcel Ciolacu: „Toate creșterile de prețuri vin ca urmare a creșterii prețurilor la energie și liberalizarea pieței, într-un moment total neinspirat”

„Toate creșterile de prețuri vin ca urmare a creșterii prețurilor la energie și liberalizarea pieței, într-un moment total neinspirat.

Pe lângă că s-a făcut într-un moment total neinspirat, nu s-a anticipat că se va ajunge în această situație. Azi dimineață, împreună cu specialiștii din Guvern am văzut cifrele și în acest moment energia din România este mai scumpă decât în Germania. Este adevărat și în Bulgaria, și în Cehia este aceeași situație. Peste tot s-au luat măsuri și trebuie să luăm măsuri (…) Așa am stabilit cu premierul ca până la ședința de coaliție, sper ca mâine vom avea această ședință, domnul ministru Popescu va veni cu soluții pe termen scurt și pe termen lung.

Noi, la PSD, am stabilit soluțiile pe care le avem noi, dar vom veni cu ele în coaliție după ce ministrul Popescu va prezenta măsurile lor în coaliție.”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, marţi, în emisiunea Talk News de la Profit TV, că românii ar trebui să îşi schimbe comportamentul, în privinţa consumului de energie, el recunoscând că mai lasă luminile aprinse în camera din care iese şi apoi îşi aduce aminte şi tot nu se duce să le stingă.

”Cred că ar trebui să ne schimbăm uşor uşor comportamentul, pentru că este spre binele nostru”, a mai spus ministrul, precizând că acest tip de comportament se va vedea în consumul casnic.

Citeşte şi: Virgil Popescu: „Şi eu uit să sting lumina după ce ies din cameră, dar mă întorc!”