Marcel Ciolacu, avertisment despre PNRR. „România riscă să piardă cele 30 de miliarde de euro. Singuri ați demonstrat că nu puteți nimic”

Marcel Ciolacu cere Guvernului să refacă urgent Planul Național de Redresare și Reziliență pentru că "România riscă să piardă cele 30 de miliarde de euro". Preşedintele PSD nu a ezitat să critice coaliţia de guvernare pentru că ar confunda "cerințele ferme ale Comisiei Europene cu protocoalele lor de doi bani".

23 apr. 2021, 15:22
Marcel Ciolacu, avertisment despre PNRR. „România riscă să piardă cele 30 de miliarde de euro. Singuri ați demonstrat că nu puteți nimic”

Marcel Ciolacu, deputat PSD, a scris pe Facebook că „în loc să crape de îngâmfare și autosuficiență, guvernanții ar face bine să pună capul în pământ de rușine și să refacă urgent Planul Național de Redresare și Reziliență”.

„România riscă să piardă cele 30 de miliarde de euro dacă Barna, Ghinea și toți ceilalți puberi din Guvern mai continuă mult să confunde cerințele ferme ale Comisiei Europene cu protocoalele lor de doi bani de la ședințele de terapie din Coaliție”, a precizat Marcel Ciolacu, pe pagina sa de socializare.

Citeşte şi: Când renunţăm la carantina de noapte. Explicaţiile preşedintelui Klaus Iohannis: „Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine. Ne vaccinăm, ieşim din pandemie”

Preşedintele PSD a prezentat o listă cu mai multe măsuri pe care Guvernul Cîţu ar trebui să le aplice.

„De exemplu, dacă vreți să treceți vreodată de filtrul Comisiei, puneți mâna și copiați măsurile acestea:
1. Bani în mână ajutoare pentru IMM-urile afectate de pandemie, nu împrumuturi cum propune Guvernul.
2. Centre medicale aproape de cetățeni, pentru creșterea accesului la serviciile de sănătate – o astfel de rețea de centre medicale de proximitate ar fi accelerat semnificativ campania de vaccinare.
3. Dezvoltare de secții ATI suplimentare și formarea personalului medical, pentru creșterea capacității de răspuns a sistemului medical românesc în cazul unor alte pandemii.
4. Perfecționare profesională continuă pentru toți cetățenii, astfel încât să își poată găsi mai ușor locuri de muncă și pentru a oferi antreprenorilor forță de muncă bine calificată.
5. Fabrici de producție de alimente sănătoase în România – care să proceseze produsele agricole autohtone și să reducă importul uriaș de alimente de proastă calitate din afară.
6. Tehnologii moderne și verzi în fabricile românești – pentru dezvoltarea industriei naționale și adaptarea la cerințele pentru protecția mediului”, a menţionat liderul social-democrat.

De asemenea, Marcel Ciolacu a mai solicitat Guvernului să prezinte Planul Național de Redresare și Reziliență în Parlament.

„Singuri ați demonstrat că nu puteți nimic! E timpul să ascultați de opoziție, de autoritățile locale, de patronate, de sindicate, de mediul de afaceri sau de societatea civilă! Exact cum v-a transmis și Comisia Europeană!”, a conchis liderul PSD.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre obiecţiile Comisiei Europene privind PNRR. „Nu este nicio catastrofă. Statele sunt încurajate să prezinte planuri bune”


loading...
Partenerii noștri